Edward Riedl (M)

Regeringsfrågan blir allt viktigare

Ju närmre valet vi kommer desto viktigare kommer själva regeringsfrågan sannolikt att bli. Det är därför Stefan Löfven (S) desperat försöker få lägga den åt sidan. Men för varje försök att ta sig förbi detta blir det allt tydligare att det kommer att vara ett av socialdemokraternas svagaste kort. När Löfven inte vill samarbeta med V återstår endast MP och att söka stöd över blockgränsen. När FP och C gång på gång tackar nej och förklarar för både Löfven och svenska folket att det handlar om att de antingen sitter kvar i alliansregeringen eller går i opposition så blir Löfvens utspel allt mer löjeväckande. Löfven kommer inte undan V och Jonas Sjöstedt. Löfven kommer till slut att tvingas förklara för svenska folket hur ett röd-grönt regeringssamarbete kommer att se ut. Han förstår att många S-väljare då hellre ser en fortsatt alliansregering än ett sådant alternativ. Därav detta konstrande i regeringsfrågan. Alternativet är att han medger att S inte har något regeringsalternativ med vad det innebär i minskat förtroende. För en sak är klar. Desto närmre valet vi kommer desto mer kommer både media och medborgare att vilja veta hur Sverige ska styras efter valet och vad det innebär i konkret politik. Då är det skarpt läge. Är en röst på S en röst på V:s skattechocker på jobb och företagande?

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. JonasE

    Det mest löjeväckande i detta är att en Alliansregering som förlitat sig på SD:s tysta stöd i en hel mandatperiod, nu klappar sig för bröstet och gnäller över ett reellt altetnativ som har ett stabilt övertag på 10% i de flesta opinionsundersökningar och ligger väldigt nära en egen majoritet – det kan man inte påstå att Allianslaternativet är ens in närheten av, eller ens var i förra valet !!.

    För vad sker med Alliansen om ni tappar ett parti under 4% – 2014 ??, det enda som garanterat sker som opinionsläget ser ut nu är att då får S-alternativet garaterat egen majoritet utan att behöva förlita sig på SD som Alliansen gjort !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu vinner ju alliansregeringen alla omröstningar när inte S, SD , V och Mp tycker likadant. Skulle det vara alltför ofta bör de i sådant fall bilda regering tillsammans.

  2. ceko

    Fortsätt Du med Dina drömmar. För någon trovärdighet finns inte i det Du skriver. Men de norrlänningar som har haft förhoppningen att Du skulle hjälpa till med förverkligandet av Botniabanan är också blåsta.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      För det första är Botniabanan redan byggt och för det andra tror jag inte du ens övervägt att rösta på alliansen. Norrbotniabanan däremot finns det ännu inget parti som visat finansiering för. Ingen seriös sådan i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.