Edward Riedl (M)

Debatt om gruvnäringen

edwjon

I lördags debatterade jag gruvpolitik mot bl.a. Jonas Sjöstedt (V) i Glashuset på Rådhustorget i Umeå. Det var en bra och klargörande debatt. Sverige har världens hårdaste miljölagstiftning och sannolikt en av världens bästa arbetsmiljölagstiftningar. Det gör gruvbrytningen relativt säker i vårt land. Dessutom är det viktigt att faktiskt se hur viktig gruvnäringen är för hela Sveriges välstånd. Det handlar om många arbetstillfällen och stora skatteintäkter. Den som är emot allt som innebär jobb och tillväxt kan inte ge bra svar på hur vår gemensamma välfärd ska finansieras.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Christopher Eriksson

    Hej Edward!

    Jag lyssnade på dig i lördags. Jag tycker att det var en bra debatt, men det var tråkigt att frågan om ursprungsfolk inte fick så mycket fokus. Hur som helst så undrar jag hur det ser på att miljöprövningen görs sist av allt? Borde inte detta komma först i ordningen?

    Sen undrar jag lite mer hur du tänker kring höjd avgift alternativt skatt på de resurser som tas upp? Det finns många röster för detta (bland annat några tunga ekonomer som skriver om detta här: http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3787012.ece). Du själv tog upp att vi måste satsa på gruvnäringen eftersom det bidrar till Sveriges välfärd. Vore det inte bra att få in mer pengar att statskassan samt att vi med en högre avgift förhoppningsvis får mer seriösa företag?

    Med vänliga hälsningar

    Christopher Eriksson

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Miljöprövningen kan inte göras först eftersom ingen då vet om det ens är lönt att bryta. Jag förstår invändningen men den är praktiskt omöjlig som jag ser det.

  2. Christopher Eriksson

    Hej igen!

    Undrar om jag väntar förgäves eller om det är så att du har tänkt svara? Går in här lite titt som tätt för att se om du har svarat. Får en ett mail vanligtvis vid svar eller hur fungerar det? Vore bra att veta i och med det blir lite drygt i längden att gå in och söka efter svar från dig.

    Tack på förhand,

    Christopher

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag skriver med jämna mellanrum hur min blogg fungerar. Jag svarar på det sätt jag beskriver i dessa. Läs gärna någon av bloggarna: Så här fungerar min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.