Edward Riedl (M)

Time out för politiker är ibland det enda rimliga

I dagens VK kan man läsa en text från en av VK:s skribenter om att ”time out” för politiker är något negativt. Politiker borde minsann kunna gå och jobba även om det är lite tugnt för stunden. Jag menar tvärtom att det är ett bra sätt att hantera kriser när det gäller förtroendevalda. När en politiker misstänks för vissa typer av brott kan det vara direkt olämpligt att de fortsätter sitt uppdrag. Samtidigt är det inte rimligt att misstanke om brott ska innebära att en förtroendevald ska tvingas avgå. I skedet mellan misstanke om brott och faktisk dom är ibland en ”time out” det enda rimliga. För ett samhälle där misstanke om brott ska ses som en fällande dom vill åtminstone inte jag ha. Det hade varit intressant om skribenten på VK hade problematiserat lite mer kring hur liknande problem ska hanteras istället för att plocka billiga poänger om att även politiker minsann borde kunna släpa sig till jobbet som alla andra trots att det ibland är lite motigt.

 

Sedan kanske det vore bättre om vi formaliserade fler delar i vad som gäller kring politiska förtroendeuppdrag.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Bob

    Ännu en gräddfil för politikerna alltså? För i vilket annat yrke kan man få gå hemma med full lön för att man utreds för ett brott?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Politiker ska självfallet inte ha någon gräddfil. Men jag tycker inte heller att de som engegerat sig politiskt ska behandlas sämre än andra heller för den delen.

  2. lf

    Även om det inte föranleder misstanke om brott,så skulle det nog vara välgörande med en” time out” för vissa politiker.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I en fungerande demokrati ska är det inget problem att du inte gillar alla politiker eller alla partier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.