Edward Riedl (M)

Dagens beslut i Sveriges Riksdag handlar i…

Dagens beslut i Sveriges Riksdag handlar i första hand inte om höjd brytpunkt för statlig skatt eller inte. Både blåa och röda regeringar har genom tiderna höjt brytpunkten för att den progressiva beskattningen inte ska öka. Tyvärr handlar dagens beslut istället om att budgetlagen som tjänat Sverige väl nu utmanas. Socialdemokraterna fick efter 90-talskrisen stöd för inrättandet av den. Enkelt uttryckt handlar det om att budgetramarna tas i ett beslut och om det inte finns en majoritet i riksdagen vinner det budgetförslag som får flest röster. Det gör att budgeten är en fungerande helhet och att omvärldens förtroende för svensk ekonomi idag är så starkt. De gamla ansvarsfulla socialdemokraterna har varit stolta över detta. Nu bryter S loss en del av budgeten och vill fälla regeringen med hjälp av SD. S visar nu att det inte längre är ett ansvarsfullt parti.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

  1. ceko

    Och Du fortsätter med Ditt trams när SD inte röstar med den borgerliga alliansen. Och när SD röstar med den sk alliansen då är Du nöjd. Kan Du förklara varför Du inte skriver på Din blogg när SD stöder Alliansens förslag.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Därför att alliansen inte behöver SD. Vi vinner alla omröstningar där inte S, SD, V och MP har precis samma uppfattningar.

  2. Pilens

    Alliansen visar att de inte är värdiga att sitta i ett demokratiskt forum då de uppenbarligen inte tycker att majoriteten ska bestämma.
    Ska vi ha det som i Saudiarabien, Nord Korea eller Vitryssland? Enväldig Statsminister Reinfeldt bestämmer allt!
    Nä, vi lever i en demokrati, där riksdagen, vald av folket, fattar demokratiska beslut. Acceptera det eller byt jobb.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi vinner alla omröstningar där inte S, SD, V och MP har precis samma uppfattning. Det är om detta jag skriver. Det är en del i det demokratiska arbetet. Jag upplyser väljarna om hur arbetet i riksdagen ser ut. Det är viktigt eftersom S lovade väljarna att aldrig ge SD inflytande.

  3. JonasE

    Det är snarare så att det är precis så här det går när man inte söker majoritetsstöd för sina beslut som minoritetsregering, utan ständigt håller tummarna för att SD skall rösta med Alliansen, vilken dom gör 7-8 ggr av 10…..det är definitivt inte ansvarsfullt !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi vinner alla omröstningar där inte S, SD, V och MP har samma uppfattningar. Du får själv fundera på hur ofta det är och om vår strategi därmed är icke ansvarsfull. Vill dessa fyra bilda regering tillsammans avgår vi direkt.

      • JonasE

        Precis – ni vinner när någon annan röstar med, men detta skulle ni veta om ni gjorde som en minoritets regering borde göra -söka majoritet för sina beslut, ni bara håller tummarna i princip varje gång, och gnäller de gånger ni förlorar….sök majoriteter istället för att gnälla -gör ert jobb helt enkelt !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.