Edward Riedl (M)

S släppte in SD i den politiska värmen

Igår skedde tyvärr ett historiskt beslut i Sveriges Riksdag. Dels tog S hjälp av SD, MP och V för att ta isär budgetlagen som tjänat Sverige så väl. Konsekvenserna av det kan idag vara svåra att fullt ut överblicka. Men oron för den ekonomiska stabiliteten kommer sannolikt att leda till högre räntor och i slutändan drabba svenska hushåll ekonomiskt. Dessutom gav S det främlingsfientliga partiet SD faktiskt budgetinflytande. Det är samma socialdemokrater som innan valet 2010 lovade att aldrig ge SD politiskt inflytande – Aldrig någonsin sa Mona Sahlin.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

18 kommentarer

  1. Bertil Örjestad

    Alliansen har varit beroende av SD hela mandatperioden. Nu ska vi inte se ner på SD folk. Alla har ett lika värde.

    • Stig Andersson

      Ansvaret är helt Borg och Reinfeldt . En minoritet kan inte lägga förslag som om man har majoritet. Resten av budgeten har beslutats med stöd av sd.

    • "Dosan"

      Sverigedemokrater anser inte att alla har ett lika värde. Är man vit överklass så är man värd mer, anser dem. Är man brun ska man ut ur landet, anser de.

  2. Jörgen Wikström

    För att ett fascistiskt parti för en gång skull INTE röstar med Alliansen så betyder inte det per automatik att S släppt in dem i någon politisk värme. Skulle det vara så att du, med tanke på opinionsläget, vidhåller din något krampaktiga åsikt, så betyder det ju även att Alliansen styr Sverige med hjälp av SD. Det är ju enkelt att påstå utifrån ditt uttalande eftersom SD röstar med Alliansen till 92% av omröstningarna i riksdagen. Gör det att Alliansen med moderaterna i spetsen släppt in SD i regeringsvärmen?

    • Mr sound

      Fascistiskt parti? Snälla du, använd inte ord som du inte förstår.

      Att hävda att SD stödjer Alliansen för att dom röstar på förslag som bäst speglar deras egen politik är verkligen humor, om ni alla skulle ägna dagen åt att titta på förslagen där SD fällt avgörande (som ni så fint vill få det till) och jämföra dessa med partiprogrammet så skulle ni kanske se ett samband.

  3. Marcus Eriksson

    ”Dels tog S hjälp av SD, MP och V för att ta isär budgetlagen som tjänat Sverige så väl.” Du menar väl: Tjänat de rika i Sverige så väl.

  4. Marianne R Johansson

    Reinfeldt har ju sagt att han kan tänka sig att fortsätta regera även efter valet utan egen majoritet, om läget blir så att inte heller de rödgröna får egen majoritet? Han tänker då alltså förlita sig till SD, så vad Edvard Riedl är problemet??!! Sluta sura och inse att Alliansregeringen redan i dag är beroende av SD!

  5. Fyf**

    ”Dessutom gav S det främlingsfientliga partiet SD faktiskt budgetinflytande”
    Bedrövligt att politiker håller på så här, pinsamt

  6. JonasE

    Faktum är att Alliansen skulle inte kunnat regera överhuvudtaget utan SD:s stöd, och att SD gick Alliansen emot en av de fåtal gången dom nu gör detta, visar ju bara på hur beroende Alliansregeringen är av SD:s stöd !!.

  7. curre

    OJJJ vad synd de är om er rika som inte får sänkt skatt.. M för ju en människopolitik som är lika förnedrande som SD men dom säger det då öppet.

  8. Isak

    Man kunde tro att Moderaternas stora indignation över förlusten i Riksdags-
    omröstning, är ett sätt för Moderaterna att kratta manegen för ett kommande
    samarbete med SD vid en minoritetsregering efter valet 2014. Eller har jag
    alldeles fel Herr Riedl?

  9. Patrik

    Nu när sanningen kryper allt närmare, vill de folkvalda inte ta ansvar för att Sd sitter i riksdagen. Tyvärr kommer det även vara framöver när sossarna sitter i sin minoritets regering. Alliansen nya arbetslinje skulle bidra till att sd skulle få mindre inflytande och det lät ju bra, men det blev precis tvärtom. Sverige är ett land i total förvirring, där folket är lika vilsen som de folkvalda…. Synd tycker jag…. De folkvalda har målat in sig i ett hörn och vem som bli budbäraren får framtiden utvisa. Inte är de konstigt att man använder sd i det politiska spelet. Bra sätt att få svenska folket att rikta uppmärksamheten åt ett annat håll. Ingen behöver heller ta ansvar över vad FRA nu senast gjort. Folket är less på de etablerade partierna om hur det sett ut i Sverige under de senaste 20-25 åren. Vi står inför lika människovärde och ska respektera andras åsikter, men så ser det inte ut på långa vägar. Vi får tycka vad vi vill… så länge vi tycker som majoriteten. Där är Sverige i ett nötskal. God Jul

  10. John

    Hur kan ekonomin bli sämre om vi får behålla mer av våra skattekronor å slippa ge bort dom till skattesänkningar för de rika ? Vi kan kanske lägga dessa kronor till omsorgen för de äldre för där går visst de anställda på knäna för att hinna med allt . Eller ?

  11. Åsiktsmaskinen

    Så du menar att M inte gav SD budgetinflytande när M väntade med att ta femte jobbskatteavdraget till kammaren tills ni visste att SD var med på tåget?

    Hur skiljer det sig menar du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.