Edward Riedl (M)

Alliansen har klarat jobben

Expressen hade för någon dag sedan en mycket bra artikel där de på ett bra sätt beskrev hur alliansen lyckats väl med jobbpolitiken. Faktum är att inget annat land i Europa, enligt statistik från Eurostat, har ett lika stort deltagande på arbetsmarknaden i gruppen 20-64 år och tas alla mellan 15-67 år med är vi tillsammans det land i Europa som har flest människor i arbetsför ålder med på arbetsmarknaden.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

15 kommentarer

  1. Leif

    Moderater länkar till Expressen för ”fakta”. Som när SD länkar till avpixlat för fakta.

    Att ni aldrig lär er!

  2. "Dosan"

    Och ändå ökar fattigdomen ÄVEN bland de som har jobb. Tack alliansen! De rika blir rikare, alla andra får skylla sig själva.

  3. Lena

    ..men det här är väl knappast en situation som vuxit fram under den borgerliga regeringensperioden? Att Sverige har en förhållandevis hög grad förvärvsarbetande har i huvidsak med våra goda utbildnings- och barn- och äldreomsorgssystem att göra. Utan dessa hade utvecklingen sett ut som i många andra europeiska länder, nämligen att kvinnorna istället för att förvärvsarbeta hade varit hänvisade till att bära det övergripande ansvaret för det oavlönade arbetet i hemmet.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Till delar helt rätt men samtidigt har det stärkts under alliansens tid vid makten.

  4. Uffe N

    Menar du verkligen ”flest” i sista meningen? Om du verkligen menar ”flest” istället för ”störst andel” och har rätt i det så medför det att lilla Sverige har fler (OBS fler, inte större andel) arbetande än stora Tyskland. Det skulle i så fall medföra att Tyskland skulle ha en arbetslöshet långt över 50%. Och då skulle nuvarande eurokris framstå som en lätthanterad bagatell…

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Aldrig har så få dött på svensk arbetsmarknad som under alliansens tid vid regeringsmakten.

  5. JonasE

    Att jämföra sig med övriga Europa, eller jämföra sig med hur det var före Alliansen och under Alliansens styre……det senare är inte lika smickrande i ”massarbetslöshetens” Sverige !!.

    Som vanligt så har ni Moderater bara bortförklaringar att komma med, och det tycks vara upp till oppositionen att agera i det mesta numera !!.

  6. Viveka Andersson

    Vi har en 30-årig dotter som bor hemma och söker jobb, men antingen finns det inga bostäder eller så är de för dyra. För det mesta finns de inga jobb alls att söka. Vad vill du ge oss för tips att hjälpa henne få ett jobb? Vi har inga fördelar av några skattesänkningar. Mannen i familjen är pensionär och betalar en hög skatt för att han hela sitt liv varit med och jobbat i samhället.

    • Johan Celinder

      Jobb finns, de är bara lite mer gömda i lågkonjunktur. Men ett tips kan vara egenanställning som innebär att hon fakturerar via egenaställningsföretaget. Kan varmt rekommendera denna lösning som vägen till ett vanligt jobb eller företag, speciellt om hon är universitetsutbildad. Arbetsgivare är också mer motiverade att anlita än att anställa. I länkarna nedan kan du läsa mer om denna relativt okända anställningsform.

      http://www.frilansfinans.se/?gclid=CIvK_Z2xvbsCFcVX3godjBgANw
      http://egenanstallning.com/

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Bostäder är viktigt. Därför gör vi en hel del för att öka byggandet. Sedan har alla nytta av vår politik eftersom det blivit 270 000 fler jobb. Det gör det lättare att komma in på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.