Edward Riedl (M)

S har tappat all trovärdighet kring den ekonomiska politiken

Sedan Magdalena Andersson tog över i S som ekonomisk politisk talesperson har S blivit ett fullständigt oansvarigt parti när det gäller den ekonomiska politiken. De tog hjälp av SD för att bryta sönder den budgetlag som tjänat Sverige så väl. Nu vill hon helt kasta överskottsmålet överbord och börja spendera mer än vad vi har. Det sammantaget visar hur farligt det vore med socialdemokrater vid regeringsmakten. Dessutom tillsammans med två ännu mer oansvariga partier i form av V och MP.

 

Om S vinner valet tillsammans med V och MP kommer vi att få se hur räntorna på statsskulden går upp igen om ansvaret för ekonomin kastas över bord. När alliansregeringen tog över 2006 betalade Sverige 50 miljarder per år i statsskuldräntor. Idag betalar vi endast 22 miljarder per år i statsskuldräntor. Vi har amorterat på statsskulden men den stora förklaringen är att omvärlden ser Sverige som ett tryggt och säkert land.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

23 kommentarer

  1. Leif

    Oansvarigt parti? Kommer från människan(?) vars parti som drar åt strypsnaran på sjuka och arbetslösa medan rika får mer bidrag är någonsin. Vart är ansvaret Herr Riedl?

  2. Lars Gidlöf

    Jag har gång på gång frågat dig hur Sveriges ekonomi var när Alliansen tog över 2006 men du har aldrig svarat.

    Vad anser du nu om budgetunderskottet då?

    Ni har sålt ut företag, och därigenom kunnat betala av lite, men det är ju ingen konst att göra så.

    Och att räntekostnaderna minskat beror mer på omvärlden än på Sveriges ekonomi.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag har svarat dig åtskilliga gånger på åtskilliga frågor. Dock blir du sällan nöjd eftersom vi inte så ofta håller med varandra. Det innebär dock inte att du inte får svar. Bara att du inte är nöjd med dem.

      Under början av 2000-talet hade vi global högkonjunktur där ekonomin gick bra men jobben inte växte fram. Under alliansens tid vid makten har vi haft finanskris och global lågkonjunktur. trots det växer jobben fram i Sverige när de försvinner från omvärlden. Statsskulden är lägre och skatteintäkterna mycket högre.

      • Lars Gidlöf

        Hej

        Inte ett svar Herr Riedl, inte ett enda. Måste man numrera frågorna för att du ska lyckas svara på dom?

        En annan fråga, kan man stämma politiker för att fara med lögner då de är förtroendevalda?

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Titta på dessa siffror

    1217,5 miljarder
    1216,6 miljarder
    160,3 miljarder.

    De är siffror som gäller Sveriges ekonomi, den högsta siffran är DAGENS statsskuld, alltså vad Sverige är skyldiga.

    Den näst högsta siffran är statsskulden september 2006.

    Den sista siffrnan är pengar staten fått från försäljning av statliga företag.

    Hur kan du säga att Ni betalt av på statsskulden är högre nu än 2006?

    • Carl-Axel Otterhall

      Nu vet jag inte din källa. Men det är väl ganska typiskt våra politiker att endast komma med påståenden. Och positiva utifrån deras synvinklar. Men de svarar inte på ifrågasättande kommentarer! Det är jätteilla!!! De går bara vidare till nästa sak de vill ge folk en positiv känsla av inför valet! Riedl och (M) kommer absolut att förlora väljare när han inte kan/vill besvara de som kommer med andra siffror och infallsvinklar utifrån hans påståenden!!!

      Tyvärr är det många politikers svaghet! Samma sak gäller Lennart Holmlund och många andra politiker – alla partier – som bara för ut sitt budskap utan att våga ta en offentlig diskussion. Man gör det ganska enkelt för sig!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Statskulden som andel av bnp är mycket lägre samtidigt som skatteintäkterna ökat.

  4. Anders Berglund

    Hur länge ska ni älta att SD röstade med S,V och MP istället för att rösta med Alliansen som de normalt gör? Om debatten ska föras på den nivån borde det ju rimligen vara större skandal att ni tagit hjälp av SD långt fler gånger?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi behöver aldrig SD för att vinna i riksdagen. Vi behöver bara att inte S SD V och MP tycker likadant.

  5. Pilens

    Du har svårt att släppa det där ser jag.
    Jag kan förklara för dig. Det kallas demokrati. Det betyder att en majoritet av den av folket valda riksdagen skall stå bakom ett beslut för att det skall verkställas.
    I det här fallet hade ni inte det, alltså förlorade ni.
    Tack och lov har vi inte diktatur i Sverige, även om det på dig låter som om det vore bäst. Reinfeldt är inte allsmäktig.
    Om man ska dömma partier efter hur ofta dom tar stöd av SD för att få igenom förslag i Riksdagen ligger högerpartiet vääääldigt dåligt till…

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I en fungerande demokrati berättar vi också för väljarna hur de olika partierna agerar och i slutändan tar väljarna ställning.

  6. Per-Ola Moström

    Vilket märkligt inlägg. Det är ju Alliansen som LÅNAR pengar och har en budget i underskott nu. Att ni sålt bort statlig egendom och förlorat intäkter från bolagen talar ni tyst om. Framtiden kommer troligen visa att ni ”gett bort” bolagen till en alldeles för billig penning. För hur var det med dom kommuner som sålde vattenkraften till bolagen. Idag vet vi att det var bara bolagen som vann på affären!

    Det kan inte bli sämre än det är idag. Och glesbygdens kommuners ekonomi har det tufft. Och nu måste 106 kommuner höja skatten då ni svikit dom! Läs mer på http://www.framtid2030.se.

    • Mr Cool

      Likt en cyklop ser Moström som vanligt bara åt ett håll (vänster). Du skrev dock inga upphetsade inlägg när sossarna under Persson sålde ut statliga företag för 112 miljarder senast de hade makten. Men du kanske gjorde ett klipp med Teliaaktien som Rosengren propagerade för (du vet sossen som inte begrep att han var på en porrklubb). Rosengren sa också följande ”En fjärdedel var sjukskrivna, en fjärdedel var förtidspensionerade, en fjärdedel var arbetslösa och en fjärdedel begrep aldrig vad jag talade om”. Björn Rosengren om sina möten med arbetarkommunen i Norrbotten. Intervjuad i Dagens Industri, återgivet i Aftonbladet 15/4 2005.”

  7. JonasE

    Med tanke på att Alliansen uppvisar det största budgetunderskottet sedan år 2000, så är Allianspolitiken definitivt inte rätt väg att gå, och att kasta överskottsmålet överbord har Alliansen bevisligen redan gjort !!.

    Både Konjunkturinstitutet och Ekonomistyrningsverket påpekar att Alliansens budget inte går ihop !!.

    Så 2014 är det dags för bättre än Alliansen, vilket bevisligen inte är så svårt !!.

  8. Oberoende politisk bedömare

    Jag har frågat förut och gör det igen.

    Vad är det för skillnad på när S samarbetar med SD och när M samarbetar med SD?

    När M samarbetar med SD säger du inte ett knyst, men när S samarbetar med SD går du i taket.
    Hur kommer det sig?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi behöver aldrig SD för att vinna i riksdagen. Vi behöver bara att inte S SD V och MP tycker likadant.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Inte så konstigt när vi tar emot så många flyktingar som vi gör. Jämför äpplen med äpplen.

  9. N-O

    Var det inte när alliansen ville låna pengar för att sänka skatten för de rikaste som ni nyligen blev nedröstade i demokratisk ordning ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.