Edward Riedl (M)

Kyrkan borde ha mer kända psalmer kring stora högtider

kyrkan

I år hann jag både med Julmässa och Julotta tillsammans med familjen. I min barndoms kyrka i Näshulta träffar jag gamla skolkamrater och andra bekanta vilket gör besöket i kyrkan fyller flera funktioner. Det som slår mig är att kyrkan är alldeles får dålig på att välkomna nygamla besökare genom att erbjuda de mest kända psalmerna som alla kan. Det är lite synd och gör nog tyvärr att många inte återkommer när de inte känner igen någon psalm.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Fred Asp

  Det är väl den kristna tron som samlar folket gemensamt. Musiken är av liten betydelse. Du kan väl spela dessa hemma från Spotify.
  Nu måste vi vända trenden. Oppinionssiffrorna är inge roliga. Vill Sverige ha en politik där bidragen ökar?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu tror jag att musiken är en del i det som samlar oss. Men när det gäller valseger 2014 är vi rörande överens…:)

 2. Inga Johansson

  Hej !
  De psalmer som finns kan ju de flesta. Om det finns någon ny, visar att kyrkan vill förnya sig. Något som man bör vara glad för.
  Rekomenderas : Flera kyrkobesök framöver !
  Kyrkråttan

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det går givetvis att blanda både känt och okänt. Men vill man locka nya besökare är det nog klokt att se till att alla som kommer kan känna igen sig lite.

 3. Bosse

  Tror du har fel. Psalmerna skrämmer bort folk, så långt rätt. Men tyvärr tror jag det gäller alla psalmer då dom suger rejält. Om man införde mera tjo och tjim med körer, musiker, enskilda och grupper och kanske lite dans:) Mera underhållande. Då skulle kyrkan ha fullsatt. Kyrkan lever kvar i det förgångna och kunde lika gärna stängas eller byggas fritidsgård av istället. Så resonerar de flesta idag.

  God jul och gott slut!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag håller inte med när det gäller psalmerna. Det finns riktigt bra och välkända som jag tror den stora merparten faktiskt gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.