Edward Riedl (M)

Tröttsamt värre med svartmålningen av Sverige

Det är många som tar till allt mer desperata metoder för att de röd-gröna ska vinna valet nästa år. Svartmålningen av Sverige blir ibland så överdriven att det nästan är svårt att ta den på allvar. Trots att alla fått det bättre i alliansens Sverige de senaste 7 åren försöker våra politiska motståndare måla en bild av ett land i armod och upplösning. I olika internationella mätningar kan vi se hur Sverige toppar de allra flesta. Alltifrån att vi är världens bästa land att åldras i till att löntagarnas reallöneutveckling är bäst i Europa. Vi är världens fjärde mest konkurrenskraftiga ekonomi, europas mest välskötta ekonomi och enligt FN världens lyckligaste folk. När aftonbldet på ledarplats framställer Sverige som ett land där större delen av befolkningen lever i misär och där de sociala spänningarna håller på att splittra landet stämmer det helt enkelt inte. Sverge tar generöst emot människor på flykt från krig och förföljelse vilket gör att vi idag har en relativt stor grupp människor som kommer att behöva tid för att etablera sig i vårt land. Men det innebär inte att socialbidragen ökar p.g.a. social utslagning utan att Sverige tillhör Europas mest generösa flyktingland. Det är dags att vi från alliansen börjar bemöta all osaklig svartmålning av Sverige.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

 1. johansson

  Du glömde tillägga att Sverige är det enda land i hela världen där det är högre skatt på pension än på arbete

 2. Ante Johansson

  Du påstår att alla fått det bättre. Hur kan du vara så dum att du ens påstår något sådant. Tex den som blir arbetslös i ailliansens Sverige fått en sämre arbetslöshetsförsäkring. Ni sänkte max A-kasse ersättning från 720 till 680 kr. Den som blivit utförsäkrad pga av era hårdare regler har hon också fått det bättre?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Självklart kan det alltid finnas enskilld som fått det sämre. Men sammantaget har alla inkomstgrupper fått det bättre.

 3. lf

  Jag kan ju kontra med att jag blir så trött på att du beskriver Sverige i moderattappning som så bra på alla sätt. Ditt sätt att beskriva dina politiska motståndare som svartmålare visar att du inte är en politiker som vill föra debatten på en mer sansad nivå.Men det är ju inte första gången. Därför tror jag inte att du blir en framgångsrik politiker. Tyvärr Edvard.
  Undersökningen om förtroendet för Reinfeldt och Löven är väl också en stor svartmålning.

 4. Bergis

  Pisa-rapporten? Att arbetslösa måste lämna in jobbsökarrapporter trots att inga jobb finns att söka? Att tågen inte går? Friskolornas utsortering av barn? Bostadsbristen? Utförsäljning av staten och medborgarnas gemensamma egendomar för att bättra på statskassan eftersom ni prioriterar sänkt skatt. Ja man undrar hur det skall sluta Edward? Som vanligt efter borgerliga regeringar kanske. Ett plundrat Sverige och en rödgrön regeringen som tvingas sopa upp spillrorna efter er i vanlig ordning.
  Du och dina kollegor kom till dukat bord för 8 år sedan. Nu är allt uppätet och förstört.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag ställer inte upp på din verklighetsbeskrivning alls. Sedan har vi självklart fortfarande utmaningar kvar.

 5. JonasE

  De 14000 som numera lever utanför utanförskapet håller nog inte med dig där Reidl, då det är Alliansens utförsäkringspolitik som gjort att dom är i denna situation !!.

  I Alliansens Sverige så faller man fort om man blir sjuk eller arbetslös, då ni aktivt försämrat och devalverat trygghetsystemen, samtidigt som det blivit 60 000 fler arbetslösa, och sjuktalen och förtidspensioneringarna ökar nu igen, men alla dessa har fått det sämre under Alliansregimen !!.

  Så att alla skulle fått det bättre under Allianstiden klarar inte en basal faktagranskning, men det gör ju inte heller de flesta av påståendena från Allianshåll heller så…. !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Fler har möjligheten att få ett jobb eftersom vi idag har 275 000 fler arbetstillfällen trots finanskris och lågkonjunktur.

 6. Johan

  Shit pommes frites. Det där kan du inte ens tro på själv va? En person som vart borta från arbetslivet i två år på grund av operation har ca 7500 kr per månad att leva för. Känner du en endaste människa som skulle kunna leva på det?

  Ni har med er politik krossat de svaga, sjuka till tystnad. De orkar inte mer men det kommer att synas när de lämnar in sina valsedlar. Det kommer inte att stå moderaterna på dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.