Edward Riedl (M)

Färre jobb med S-politik

Jag läser ytterligare en hjälteartikel i aftonbladet om Stefan Löfven som bestämt sig för att vinna valet 2014 och inte ens tänker tanken på att han kan förlora. Att tidningars ledarsidor tar tydlig ställning är ingen konstigt. Men att allt fler redaktionella artiklar tar ställning är problematiskt. Men det som är mest upprörande är hur Löfven återigen får säga att han vill ha fler i arbete utan att journalisterna ställer den enklaste av följdfrågor: Hur ska ni lyckas med det? Med tanke på att den politik S har i verkligheten faktiskt leder till färre jobb eftersom de vill höja skatterna på jobb och företagande.

 

Läs artikeln i aftonbladet här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. Leif

    Ungefär som DN, Expressen och SVD sprider er propaganda utan att ställa följdfrågor.

    Politiker är så förbannat löjliga när dom bara klagar på andra och tror att man inte ser hur deras partier gynnas i ”egna” tidningar

    Sluta upp och spela dum.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I det fall alliansen lyfts fram lika ogenerat är det precis lika fel. Nu händer det dock inte alls lika ofta som motsatsen.

  2. Isak

    Trots att Alliansregeringen har 90% av alla tidingar till sitt förfogande har
    man inte lyckats förklara hur man skall komma tillrätta med massarbetslös-
    heten på 8% och att allt fler hamnar i utanförskap, och att klyftorna mellan
    människor ökar för varje dag. Det är inte seriöst Herr Riedl att gnälla på
    Aftonbladet när den Moderata politiken har hamnat i en återvändsgränd,
    och det nya Moderaterna börjar likna dom gamla.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu är det inte ägarna som skriver nyhetsartiklarna vilket du säkert vet. Där ser partisympatierna lite annorlunda ut som bekant.

  3. Greger

    Är ett samhälle där alla arbetar per automatik ett bättre samhälle med gladare medborgare? Vad gör det om inte alla kan arbeta utan får bidrag istället så att de klara de basala utgifterna? Genom att skapa ett hårt samhälle där folk mer eller mindre tvingas till jobb trots diverse sjukdomar och defekter så gör man samhället otryggare och kriminaliteten ökar. Vilket kostar pengar. Så i slutänden är det mer ekonomiskt att ha ett stabilt trygghetsnät för gemene människa i samhället, då det minskar kriminalitet med mera.

    Sen kan vi ju alla en gång för alla radera myten om den välgörande rikemannen från våra sinnen. Moderaternas blinda tro på att ifall företagsVDs och andra rika aktörer får lättare att göra pengar så kommer vanligt folk att gynnas, är felaktig. Många undersökningar har visat att det är väldigt sällsynt med företagstoppar och rikt folk som återför värde till fotfolket. Snarare tar de bonusen själva och blir ännu rikare.

    Måste samhället vara ett konkurrenspräglat samhälle där du endast värderas utifrån vad du presterar? Vad tjänar vi på det i slutänden? Inte blir det ett lyckligare och mer harmoniskt samhälle.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tror inte heller på ett hårt och kallt samhälle. Det är därför vi ska fortsätta bygga Sverige på det grundvärden som gjort vårt land till vad det är idag.

  4. N-O

    Efter sju års moderatstyre är arbetslösheten högre och högre , antalet socialbidragstagare har stigit med över 30 % och Sverigedemokraterna är det tredje största partiet .

    Inte så mycket att skryta över med andra ord…..

    Vore det inte klädsamt med lite ödmjukhet och självrannsakan istället för att kasta skit ?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      275 000 fler i jobb trots global lågkonjunktur och kris där jobben blivit färre i vår omvärld.

  5. JonasE

    Bevisligen så blev jobben färre med Allianspolitik, då arbetslösheten är betydligt högre nu än med S-politik……..200 000 fler i sysselsättning är inte svaret på detta, utan en sedvanligt Alliansbortförklaring/siffertrix !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Siffertrixandet stod den förra S-regeringen för när man sjukpensionerade bort människor i statistiken. Därför går det inte att jämföra på det sätt du vill göra här. Du vet sannolikt själv om det.

  6. Ante Johansson

    Journalisterna är verkligen okunniga. Faktiskt nästan lika okunniga som politikerna. Om en politiker lovar full sysselsättning borde följdfrågorna vara dessa.

    1. Vad menar du med full sysselsättning, är det noll, tre eller sex procents arbetslöshet.

    2, Riksbanken säger att det krävs ca 6,5 procents arbetslöshet för att hålla nere löneökningarna. Hur ska du kunna hålla nere löneökningarna vid 3 procents arbetslöshet.

    3. Ger höga reallöneökningar högre eller lägre arbetslöshet än låga reallöneökningar. Förklara varför du svarar som du gör. På vilken ekonomisk forskning stöder du ditt svar.

  7. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Att mäta arbetslösheten i procent av arbetskraften leder helt fel eftersom det var så den förra S-regeringen försökte trixa bort folk ur statistiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.