Edward Riedl (M)

Grattis RUT och även ROT

rut

Rut har idag namnsdag och dessutom har Rut gett namn åt en av alliansregeringens mest populära reformer. Två uppskattade reformer som alliansregeringen genomfört är RUT-avdrag och ROT-avdrag. Det har inneburit många nya jobb, att tidigare svarta jobb blivit vita, att människor får hjälp i vardagen till rimliga priser samtidigt som bedömningen idag är att även skatteintäkterna har ökat. Tvärtemot vad debattörer från vänsterkanten påstår så tar inte dessa reformer pengar från annan välfärd utan totalt sett bidrar de faktiskt till vår gemensamma välfärd.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. JonasE

    För det första så är politikfakta i det närmaste Moderaternas svar på Avpixlat, som siffertrixar för fullt !!.

    För det andra så är Rot avdraget inte något som Alliansen hittat på, utan något man snott från tidigare regering !!.

    För det tredje så saknas fortfarande ca 90% av de utlovade jobben då det ”skulle” skapa ca 60000 nya jobb, men det blev ca 6500, och visst så är det ca 8500 som totalt jobbar inom rutsektorn, men av dessa så fanns 25% redan innan reformen så 6500….var är resten av arbetstillfällena ??.

    För det fjärde så är en inkomst på 32000/månad ingen låginkomsttagare direkt, och som jämförelse så har vi höginkomstkommunerna Danderyd, Täby och Lidingö där den riktigt stora mängden Rut-användare finna medans i fattigare kommuner såsom Dorotea Rut-avdraget knappt använda alls, så Rut är bidragssverige för rika, men så är det ju den målgruppen Moderaterna verkligen har också !!.

    Så i Alliansens 2/3 Sverige så dom som redan har det gott ställt massor med avdrag och skattelättnader, medans alla andra får stå för notan med försämringar i välfärden, men jag ser fram emot slutet på detta efter 2014 då den senaste rapporten från riksrevisionen visar på hur Alliansens privatiserings politik bevisligen havererar Sverige !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Den som ägnar sig åt siffertrixandet är ju du. Vi har idag 275 000 fler i arbete. Skatteintäkterna är mycket högre än när vi tillträdde 2006. Trots det försöker du bevisa tesen att det inte hänt genom olika räkneövningar.

  2. Micke

    ROT är ett bidrag till folk med privat villa och privat lägenhet. Ett system moderaterna införde för att gynna sin egen väljarkår.
    Hyresrätten har ingen möjlighet använda ROT.
    Kan du förklar varför inte hyresrättens ägare får göra ROT avdrag?
    Varför ska villaägaren få bidrag till att bygga om sin privata villa och därigenom få ett skattefinasierat ökande av sin förmögenhet genom att villan blir värd mer?
    Detta har påpekats av hyresgästföreningen som en av de nackdelar hyresrätten har gentemot privat ägande.
    Hyresrätten är ett boende som moderaterna missgynnar medvetet med sin förda bostadspolitik.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu är det en stor skillnad på bidrag och skatteavdrag. Såvida du inte är kommunist och utgår ifrån att staten äger 100% av allt och sedan ger allmosor tillbaka till folket.

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Jag har ett flertal gånger frågat dig vilka oberoende källor som står bakom detta politikfakta.se som du ofta hänvisar till men du har aldrig, trots dina , ska jag skriva löften eller lögner, om att du svarar alla kommentarer på din blogg.

    Varför kan du inte hålla dig till sanningen, är det så att när man invalds på ett förtroende kan börja ljuga folk rakt upp i ansiktet, men när ni själva känner er lite hotde, ja då är det allvarligt hot mot demokratin.

    Är inte lögner allvarligt hot mot demokratin?

  4. ann

    Moderat bloggare bakom hemliga Politikfakta Publicerad 2012-10-02, 10:45
    OPINIONSBILDNING. Den nystartade sajten Politikfakta ska granska de faktauppgifter som uppges i den politiska debatten. Men någon öppenhet om den egna verksamheten är det inte tal om. Sajtens företrädare säger till Dagens Opinion att de inte gör intervjuer.
    Dela med andra
    Digg Facebook Twitter Google LinkedIn MySpace
    Under parollen ”Vi älskar fakta” lyfter personerna bakom sajten politikfakta.se vad de anser vara sanna fakta i den svenska debatten. Granskningen består i första hand att okommenterat publicera citat från vänsterorienterade makthavare, politiker och journalister.

    Så här beskrivs ”faktaredaktionen” på sajten:
    ”Vi tar reda på fakta – om politik. Vi granskar politiken – det som sägs och det som skrivs. Vi granskar även granskarna. Vi vill veta vad som är sant och vad som är politiska halvsanningar och lögner.”

    Det är den moderata debattören Olah Milton Örtengren som står bakom Politikfakta. Han har tidigare drivit bloggen ”Företagsam Grön Moderat” och sajten ”Allt om Alliansen”. Han är också engagerad i organisationen Alliansens vänner som inför förra valet väckte viss uppmärksamhet för att deras gräsrotsrörelse till viss del bestod av personer från pr-branschen.

    Sajten Politikfakta registrerades 11 mars men kom igång på allvar i september, den första artikeln dök upp 12 september och sedan dess har Politikfakta publicerat ytterligare runt 40 stycken. På sajten går att läsa att projektet syftar till att ”presentera politisk fakta” fram till riksdagsvalet 2014.

    Dagens Opinion fick först besked om att en mejlintervju med Olah Milton Örtengren var möjligt, sedan ändrade han sig.
    – Vi har efter ett snabbmöte i demokratisk anda beslutat att inte göra några som helst intervjuer, skriver Politikfaktas redaktion i ett mejl.

    Orsaken är att en intervju skulle ta för mycket tid i anspråk.
    – Anledningen till detta för att varje ”aktion” alltid leder till en ”reaktion” vilket tar tid och fokus från det vi vill och ska syssla med nämligen att granska och presentera fakta om politik. Att vi driver sajten på vår fritid gör även det extra viktigt för oss att vara effektiva då vi också vill vara med våra respektive och barn så mycket som möjligt.

    här är frågorna som Politikfakta inte vill svara på
    • Vad är syftet med sajten?

    • Vad har ni för målsättningar?

    • Hur ser organisationen ut och vem initierade projektet?

    • Vad gör en ”faktagranskare”?

    • Under fliken ”Om politikfakta” står det att ni vill komma ifrån politiska agendor och partiskhet. Hur ser du på er egen agenda?

    • Hur ser ditt engagemang i Moderaterna ut?

    • Är politikfakta kopplat till Alliansens vänner?

    • Kopplingar till andra organisationer?

    • Du frontar inte med ditt namn på sajten – hur kommer det sig?

    • Vad jobbar du med till vardags?

    • Driver du politikfakta i egenskap av konsult? Får du ersättning och i så fall varifrån?

    • Du skrev i smset att ni på faktaredaktionen inte gör telefonintervjuer. Vilka personer ingår i faktaredaktionen?

    • Och varför gör ni inte telefonintervjuer?

    Oscar Örum

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är ju fullt möjligt att i sak bemöta statistiken som kommer från andra källor.

  5. Anders Lindqvist

    Demoskop gjorde på uppdrag av föreningen Målaremästarna 2013 en undersökning om ROT-avdraget och 75% är positiva till avdraget och 10% är negativa. OM ROT-avdraget skulle avskaffas anser 77% av svartarbetena skulle öka. (68% av Västerbottningarna år 2014 ser svartarbete som ett allvarligt samhällsproblem, 4% gör inte det)
    70% av de som nyttjar avdraget har en inkomst under 31250 kr. Medelvärdet på ett avdrag är 15000kr. Jag tycker att det talar sitt tydliga språk.

    Förresten: Om en hyresgäst får nyttja ROT-avdrag, tillfaller då inte värdestegringen hyresvärden i slutändan? Eller…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.