Edward Riedl (M)

Reinfeldt var bäst i partiledardebatten

Att jag tycker att statsminister Fredrik Reinfeldt var bäst i partiledardebatten i veckan som gick kanske inte förvånar så många. Däremot var aftonbladets panel som leddes av Lena Mellin av precis samma uppfattning. Alliansen har regerat Sverige under snart åtta år med stor framgång. Sverige är ett av Europas mest välskötta länder där det mesta går åt rätt håll. Mot alliansen står idag fyra splittrade oppositionspartier. De ger inga gemensamma svar på hur framtidens utmaningar ska mötas. Det enda vi vet är att om alliansen inte får förnyat förtroende så vet vi egentligen inte särskilt mycket om vilken politik vi får efter valdagen. Hur stort inflytande V eller MP får i ett samarbete med S är fortfarande höljt i dunkel. Det gör att statsministern kan vara tydlig när han möter svenska folket medan S tvingas slingra sig i alla sådana frågor. Det ger givetvis alliansen fördel när vi närmar oss valet.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Isak

    Lena (M)ellin har för länge sedan diskvalificerat sig som sanningssägare. Tyvärr har
    inte Herr Riedl heller någon större trovärdighet i det avseendet. Svenska folket har i
    otaliga opinionsmätningar visat att man är mycket besvikna på den förda politiken.
    Trovärdigheten har ökat för ett rödgrönt alternativ om än man inte har förhandlat
    innan väljarna har fått säga sitt. Det som är problematiskt för Alliansen är om KD
    klarar spärren och om Alliansen kommer att ta in SD i en regering.

  2. John

    Med 87 miljarder i underskott så är Sverige dom mest välskötta länderna i Europa .Vilket svammel .Herr Proppagandaminister , hur ska ni få rätsida på arbetslösheten ? För varje arbetskraftsinvandring ni tar hit blir en arbetslös Svensk utan arbete . Det är sorgligt att läsa vad en politiker i Sveriges ( Arbetarparti ) skriver . En bortkastad röst är att rösta på M .

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att du och andra orkar. Sverige har Europas mest välskötta statsfinanser. Kom ihåg vilka politiska partier (S, V och MP) som krävde att Sverige likt andra länder i Europa skulle öka de offentliga utgifterna under finanskrisen. Idag har vi svaret. Sverige har fortsatt att minska statsskulden och andra länder har fördubblad, tredubblad och i något fall mer än fyrdubblat sin statsskuld.

  3. Michael Grahn

    Tur att väljarna inte kommer att tycka samma sak som du, nu är snart 8 år av lögner och svek till enda. Tack kommer jag inte att kosta på, men väl adjö!!!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det var det många som sa även för fyra år sedan. val vinns på valdagen då väljarna väger samman allt.

  4. lf

    Ja ,det är väl ungefär som man frågar ”är min mamma bäst”.Din beundran för Reinfeldt har på intet sätt gynnat Västerbotten.
    Jag har nu konstaterat att jag som pensionär får 350 kronor mindre att köpa mat och mediciner för.
    Hur skall du möta pensionärna i den debatten Riedel.Du har själv fått enorma skattelättnader.
    Om du svarar efter 1 till 2 månader då har du nog klarat dig från kritik.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Min mamma är bäst om du frågar mig. Nu var det Lena Mellin som sa att Reinfeldt var bäst. Jag håller dock med henne.

  5. Gandalfdenvite

    Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att att få dessa lata arbetslösa att anses att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjob än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnderande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön!
    Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
    Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
    Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!
    Både numera högerextrema Centern och religiösa Krsitdemokraterna riskerar åka ur Riksdagen, medan Socialdemokraternas samarbetspartner, Mp o V, garanterat klarar sig kvar i Riksdagen, så det är Reinfeldt som tvingas ”slingra” sig när det diskuteras regeringspartner!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sverige har Europas mest välskötta statsfinanser. Det har blivit 275 000 nya jobb i Sverige trots lågkonjunktur och finanskris samtidigt som jobben blivit färre i andra länder. Vi har högre lärartäthet idag än 2006 eftersom vi fört till skolan mer pengar. Din tes att allt blivit sämre har väldigt lite stöd i verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.