Edward Riedl (M)

Droger dödar

Droger dödar! Igår förlorade en 18-årig man sitt liv till följd av en nätdrog i södra Sverige. En människa i början av sin livsgärning som aldrig fick leva ett fullt liv. Varje enskild människa som dödas av droger är en för mycket. I Sverige dog 589 (siffra från 2012) personer under ett år till följd av narkotika. Alltför många av dem är dessutom unga människor. Tyvärr så tror många unga människor att droger är ofarligt. Den bilden förstärks tyvärr också av amerikanska filmer. Inte minst alla risker med nätdrogerna bör det informeras om ute på våra skolor. Dödsfall och hjärnskador är en del av drogmissbruket som unga människor behöver få mer kunskap om. Vi måste fortsätta jobba med information och tidiga insatser.

Edward Riedl (M).

En kommentar

 1. Remmingberg

  Droger dödar och svensk narkotikapolitik står bakom den statistiken.Jämför t.ex med Nederländerna som med sin politik försöker att föhindra sjukdom och död bland dom som missbrukar.Citerar från EMCDDA om Nederländernas motsvarande statistik, ett land som du troligen kallar *knarkliberalt’:

  Between 1996 and 2011 the total number of recorded drug-related deaths fluctuated between a minimum of 94 cases in 2010 and a maximum of 144 cases in 2001. Despite some fluctuations over the years, the total number of drug related deaths in the Netherlands has remained relatively low. This might be explained by low numbers of socially marginalised problem drug users, widely available prevention measures targeting problem drug users and a low rate of injecting drug use.
  Min översättning:
  ’…, det totala antalet narkotikarelaterade dödsfallen i Nederländerna har fortsatt varit lågt.Det kan möjligen förklaras av den låga andelen socialt marginaliserade problematiska drog brukare och en låg andel som injecerar droger.’
  Jämför med Sverige Edward – hög andel marginaliserade problematiska drog brukare.Den repressiva politiken går i själva verket ut på att ’göra det svårt att knarka’ med påföljd att problematiska drog brukare marginaliseras.NL har också en låg andel injecerande drog brukare.Vad säger Gateway teoretikerna om hur det kan hänga ihop med deras Coffeshops?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.