Edward Riedl (M)

Invigningen av kulturhuvudstadsåret

invig

Igår klockan 17:00 invigdes kulturhuvudstadsåret 2014 i Umeå. Här står jag tillsammans med kommunalrådet Anders Ågren högst uppe på kulturväven och dricker varm glögg i väntan på att det ska börja. Det var många bra inslag under invigningen även om det var lite för mycket tal och lite för lugnt i början. Men det tog sig och blev riktigt bra. Det var en häftig känsla att vara så många umebor på ett och samma ställe inne i centrum. Drygt 50 000 personer hade tagit sig ner mot älven för att se invigningen.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Göran

    Hade vanligt folk tillgång till Kulturväven? Nej, vi vanliga, era väljare alltså, stod och trängdes utan att höra eller se särskilt mycket.

    I fredags var Umeå en storstad med en fantastisk kultur. Idag söndag har Umeå reducerats till en liten by i fjällvärlden där man har renar som sällskapsdjur. Hur många känner nu att de vill investera i denna lilla by? Som ansvarsfulla politiker borde ni vara rasande förbannade över den invigning, som var tänkt att vara pampig, som kom att förnedra Umeå och dess invånare.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag hade gärna sett en lite annan typ av invigning även om jag inte delar dina starka ord.

  2. Tapio Tamminen

    Hej

    Jag vill tacka för Umeå kommun om sevärd invigningsfest”live”. Det var verkligen en fin upplevelse. Det enda jag reagerade för var att i de stora skärmarna i Rådhusparken saknade texten Tervetuloa. Ett bevis hur Umeå kommun förhåller sig i finskan som förvaltningskommun.

    En stor besvikelse för de finskspråkiga kommunmedborgare och inte minst för de gäster från Finland.

    Umeå Vill Mer?

    Med vänlig hälsning

    Tapio Tamminen
    Ordförande för Finska Klubben i Umeå

  3. "Dosan"

    Fint att ni fick en VIP-plats! Somliga är mer jämlika än andra, det är helt rätt att ni som är lite finare, lite bättre ska slippa stå och gnugga armbågar med pöbeln, dvs era väljare!

    Bra jobbat, hoppas ni hade några rövslickare som skötte om er också 🙂

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Tråkigt att du känner så. Personligen hade jag gärna stått tillsammans med min familj och er andra. Men en del i mitt arbete är också att representera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.