Edward Riedl (M)

Sverige är bäst i världen i ännu en jämförelse

I ännu en internationell jämförelse så är Sverige på första plats när världens länder jämförs. Det är PwC som mätt världens 42 största ekonomier och byggt ett index som jämför parametrar som ekonomisk stabilitet, tillväxt, social utveckling, lagstiftning, miljö och hållbarhet. Det visar att alliansens politik för fler jobb fungerar mycket bra och faktiskt möjliggör fortsatta satsningar på skolan, sjukvården och vår övriga gemensamma välfärd.

 

Läs mer på dessa länkar:

http://www.expressen.se/ekonomi/sverige-i-topp—bast-av-varldens-ekonomier/

http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/sverige-toppar-index/

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Pingback: Stolt över vår regering | ANDERS ÅGREN, kommunalråd (M)

  2. Pingback: Stolt över vår regering | Ågrens blogg

  3. Andreas

    Som vanligt kommer du med osanningar.
    Du vet om att sverige har störst arbetslöshet? Att ungdomsarbetslösheten aldrig någonsin varit så stor? Att den sönderhamrade välfärden aldrig varit så svag och utarmad? Att det går hundratusentals människor utan inkomster varje månad enbart pga att rika människor (som DU SJÄLV) ska få några tusen till på kontot.

    Du har alltid blåljugit mig upp i ansiktet när vi samtalat, och du slutar tydligen aldrig heller.
    //EN person du förnedrat och ljugit för rätt i ansiktet.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du har så fel det går att ha här. Sverige har flest högst deltagande på arbetsmarknaden i hela EU.

  4. Ulf Parde

    Om vi har världens bästa ekonomi förstår jag inte när det blir ett bättre tillfälle än att söka vinter-OS ”just nu”. Varför ställer du inte upp på Marie-Louise Rönnmarks idé att Umeå ska planera för att söka vinter-OS tillsammans med Åre, Östersund och Örnsköldsvik? Du har sagt att du gärna vill att ett vinter-OS i Sverige. Varför fegar du då ur nu när det blir allvar och du får chensen att arbeta för spel i den egna regionen och hemstaden? Varför säger du att det inte går att avsätta statsstöd ”just nu”? När ska det då gå? Det här är ju dessutom alltid ett projekt över många år. Varför vågar du inte göra som din riksdagskollega Hans Backman (fp) gjorde 2009? Han skrev ju en motion om vinter-OS (där denna gävlebo naturligtvis inkluderat sin egen hemstad).

    Statsminiser Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring från 2006 (där han ju lovade att Sverige ska öka ansträngningarna att söka storinternationella idrottsarrangemang) framstår i dagens ljus som en direkt lögn. Lena Adelsohn har ”lyckats” med vad jag trodde var omöjligt – nämligen att vara en ännu sämre idrottsminister än Bosse Ringholm var på sossarnas tid.

    Hemmaarrangemang har på många sätt stor betydelse. Exempelvis dagens silvermedaljör Charlotte Kalla sa för en tid sedan att hon nog bara förtsätter fyra år till men att om Sverige sökt och fått 2022 års spel så skulle hon ha fortsatt åtta år till.

    Överhuvudtaget verkar det bland moderater vara ett svagt intresse för svensk idrott..

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag vet att du vill att vi ansöker. Men som jag skrev är det inte aktuellt nu.

  5. lf

    Du hittar alltid undersökningar där Sverige är bäst i världen i alla sammanhang. Varför finns då en massa människor i utanförskap och mer och mer och människor måste söka socialbidrag.Men undersökningen har väl inte gällt den som har det sämst.
    Du Edvard Ridel ,nu har ni ju fallit i oponionsundersökningarna,varför kommenterar du inte det.
    Jag har sagt det tidigare och jag säger det nu, du är inte en seriös politiker.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att jag hittar en massa undersökningar där Sverige är bäst eller bland de bästa kanske har att göra med att Sverige är ett väldigt bra och välskött land.

  6. Lasse

    Kan du, Edward Riedl, tala om hur många jobb som skapats unders Er tid som regering, UTAN att ta med dom blivit utförsäkrade och satta på FAS 3, eller på annat sätt finns bortdribblade i nån statistiktabell?
    NÄ Edward, det kan du inte för Ni är ett misslyckande från början till slut, det ända man med säkerhet kan säga är att ni lyckats göra dom rika rikare och dom fattiga förnedrade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.