Edward Riedl (M)

Resurserna till skolan, sjukvården och övriga välfärden har ökat under alliansens år vid regeringsmakten

Annika Wallenskog, tf chefekonom på Sveriges Kommuner och Landsting säger:

”Resurserna för välfärden har ökat och ligger idag på högre nivåer än någonsin tidigare. Det finns omfördelningar mellan olika delar av verksamheter men totalt sett lägger vi mer resurser på välfärden i dag än någonsin tidigare. Samtidigt ser vi att allmänheten inte har denna kunskap eftersom endast tio procent av dem tror att vi satsar mest idag.”

 

Oavsett alla försök från socialdemokrater och andra att svartmåla Sverige så talar fakta sitt tydliga språk. Vi har aldrig satsat så mycket skattepengar på skolan, sjukvården och den övriga välfärden som vi gör idag. Det har varit möjligt eftersom vi idag har fler som arbetar och betalar skatt. Arbetslinjen ger oss möjlighet att tillsammans stärka vår skattefinansierade välfärd.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. €dor

    Hej Riedl! Jag tror det gått troll i tävla hur mycket pengar som satsa i olika projekt, men i det här fallet skolan är det inte kärnproblemet. Jo förvisso genom att det är olika kommuner som sköter sin egen skola med olika ekonomier. Därför en enhetlig skola för hela landet med statlig finansiering. Inte nödvändigtvis statlig styrning. Det är en väsentlig skillnad. Ett oberoende organ som sköter skolan. Japp!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns många olika förslag på organisering av skolan. Jag tror dock inte att det är den för stunden viktigaste frågan för skolan.

  2. Leif

    Well, företagen plockar ju ut ökningen som vinster. Så vad vill du verkligen förmedla här? Om ni ger mer pengar, varför ser det ut som det gör. I verkligheten alltså, inte i politikernas lilla bubbla.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu bedrivs ju det mesta inte av företag. Vore det som du sa borde väl de flesta återvända till offentligt producerad välfärd.

  3. JonasE

    Eftersom ”Resurserna till skolan, sjukvården och övriga välfärden” indexregleras så blir det alltid mer pengar till detta, men det betyder inte att det i praktiken blivit mer pengar till detta, då Alliansens alla skattesänkningar i praktiken inneburit att skatteintäkterna minskat med 4,5% i förhållande till befolkningsmängd, och detta betyder då i sin tur att det finns mindre pengar till just välfärden, som dessutom mjölkas av riskkapitalister så hur mycket som verkligen gått till välfärd i slutändan kan man undra ??.

  4. Ante Johansson

    Det sänkta skattetrycket har gett större resurser till offentlig sektor genom dynamiska effekter. Då borde ännu lägre skattetryck ge ännu större resurser eller finns det en gräns när skattetrycket blir så lågt att ytterligare sänkning inte ger mer resurser till offentliga sektorn. Vet du Riedl på vilken nivå skattetrycket man når denna gräns?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      En sådan gräns du efterfrågar finns sannolikt inte utan påverkas över tid av flera faktorer. Inte minst hur det ser ut i omvärlden påverkar.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      En sådan gräns du efterfrågar finns sannolikt inte utan påverkas över tid av flera faktorer. Inte minst hur det ser ut i omvärlden påverkar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.