Edward Riedl (M)

Jobben blir fler med alliansen

Ibland får jag frågan hur det kan komma sig att den procentuella arbetslösheten i praktiken stått stilla sedan alliansregeringen tog över regeringsmakten samtidigt som det blivit 270 000 fler som har ett jobb. Den stora förklaringen är att den förra S-regeringen trixade med statistiken. De sjukpensionerade bort människor ur statistiken. Trots att det inte blev fler jobb minskade den procentuella arbetslösheten efter som många utan jobb inte längre räknades in i statistiken. Sedan alliansregeringen tog över regeringsmakten har mer än 200 000 personer som den gamla S-regeringen inte räknade in i statistiken återförts. Det handlar givetvis inte bara om att statistiken ska vara rättvisande. Det handlar också om människor ska få rätt hjälp för att kunna komma tillbaka. Vi lovade er väljare innan valet 2006 att vi inte skulle gömma människor utanför statistiken och i utanförskap. Det är därför det den procentuella arbetslösheten mätt som del av arbetskraften inte minskat trots att 270 000 fler har ett jobb att gå till. Problemet med att mäta arbetslösheten som procent av arbetskraften är att trixande politiker kan föra bort arbetslösa ur statistiken och lura människor att tro att det ser bättre ut än vad det gör. Därför använder vi hellre sysselsättningsgrad som mått. Då mäter man hur många som jobbar av alla som finns i arbetsför ålder. Mätt på det sättet, vilket är mest rättvisande och omöjliggör siffertrixande, så är Sverige bäst i hela EU.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. "Dosan"

    Dumheter. Det är ni som trixar med siffrorna. Detta är väldokumenterat. De jobb ni ”skapat” motsvarar inga nya jobb eftersom befolkningsökningen väger upp för dessa påstådda nya jobb. Som vanligt är det ni som ljuger. Avgå!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sverige har 250 000 nya jobb och befolkningen har vuxit med 350 000 personer.
      Danmark har 140 000 färre jobb och deras befolkning har vuxit med 200 000 personer.
      Fakta är jobbigt för svartmålare som dig.

  2. Marianne R Johansson

    Man måste ändå berömma Riedls trofasta övertygelse till sitt partis politik!
    Även om den inte överensstämmer med verkligheten

  3. JonasE

    Försök inte , det är inte att ”hjälpa människor att komma tillbaka”, att gömma dom i FAS:erna samt att göra dom fattigare, och till och med helt sparka ut dom ur systemet (140 000 utanför utanförskapet) det är bara att hyfsa sjuktalen och gömma undan dom i annan statistik !!.

    Skillnaden mellan gamla tidsbegränsade sjukersättningen med samordning mellan FK och AF, Alliansens utförsäkrande och gömmande i FAS:erna, ligger mest i lägre ersättningar för de inblandade, men fortfarande så är bristen på jobb huvudproblemet och det har ni i Alliansen på intet sätt löst, men vad är nyttan med att göra alla dessa fattigare ??…..var det för att kunna sänka skatten (för de rikaste) -såsom Husmark-person sa !!.

    Befolkningstillväxten är den huvudsakliga förklaringen till att arbetslösheten i procent fortsatt är hög, men ni Moderaterna försöker i vanlig ordning skylla på sjuka och Socialdemokraterna -har ni inget eget ansvar efter 2 mandatperioder ??.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sverige har 250 000 nya jobb och befolkningen har vuxit med 350 000 personer.
      Danmark har 140 000 färre jobb och deras befolkning har vuxit med 200 000 personer.
      Så ser verkligheten ut efter finanskrisen.

  4. ceko

    Dagens ekonomiska nyhet i media handlar om det privata företaget Personal-strategerna som på uppdrag av Arbetsförmedlingarna skulle ordna så arbetslösa skulle få ett arbete. Nu har det uppdagats att ägarna tagit ut ca 70 miljoner samtidigt som företaget blev konkursmässigt.
    Du är ju oftast missnöjd med statliga och kommunala bolag. Blev det här bättre enligt Din syn på företagande?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att gruppen 65 år och äldre blir allt större är en annan utmaning eftersom mätningen avser 15-74 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.