Edward Riedl (M)

Bättre mobiltäckning i Västerbotten

radio11

Igår debatterade jag mobiltelefonitäckningen med Monica Green från socialdemokraterna  i P4 Västerbotten från studion i riksdagshuset. Yttäckningen i Västerbotten har inte varit tillräckligt bra och vi gör nu flera åtgärder för att förbättra detta. Fram till 2016 kommer antalet basstationer för mobiltelefoni att öka i Västerbotten med 142%. Västerbotten är en av de stora vinnarna på det här området. Dessutom har regeringen precis beslutat att släppa 700-bandet vilket ytterligare kommer att förbättra mobiltelefoni och mobilt bredband i inte minst glesbygd. Alliansregeringen levererar.

 

Lyssna på inslaget här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Berit

    Vilka VI gör nu åtgärder för att förbättra….?? Vad jag vet så är det Telia och Tele2 som bygger nya master i Västerbotten.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Inte alls eftersom det inte finns ekonomi i det vi politiskt ställer krav på.

  2. Daniel Nyström

    Det är bra att detta med mobiltäckningen diskuteras. Det är dock inte bara glesbyggden som har problem. Jag kan ironiskt nog meddela att täckningen är urusel på Fysikgränd/Pedagoggränd i Umeå. Jag har vänner och bekanta som vittnar om detta. Det gäller i synnerhet ju närmare du kommer Ålidhems kyrka. Ibland går det inte alls att ringa. Något jag själv erfarit på platsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.