Edward Riedl (M)

En natt med polisen

polisen

På fredag mellan 16:30-01:30 följde jag med Ungdomsgruppen på polisen i Umeå för att ta del av deras arbete. Vi träffade Fältgruppen, Socialjouren och Ungdomsgården i Hörnefors. Det var otroligt intressant och lärorikt att följa alla som jobbar mot droger och för våra ungas bästa. Ni gör ett fantastiskt jobb och förtjänar all uppskattning ni kan få. Jag fick även vara med och stänga ner en ungdomsfest där det fanns alkohol och minderåriga. Stort tack till Patrik som följde mig hela passet och gav mig en bra bild av polisens arbete.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl Lagerqvist

    Hej Edward!

    Dessa rundturer som ni förtroendevalda alltid ger er ut på och publicerar i valtider, finns det inom alliansen ett centralt manus för hur partirepresentanter ska redogöra för sina besök på bloggar och sociala medier? Anledningen att jag frågar är att ni alla gör det på väldigt likartat, hyperpositivt och ödmjukt sätt som besinningslöst fokuserar på allt ni under ert – faktiskt väldigt korta – besök har lärt er om ”väljarnas” yrkesvillkor.

    Jag är också lite skeptisk till den hör onyanserade hjältestatusen ni alltid tillskriver verksamheternas anställda. Likväl som det finns sadister som arbetar på dagis, finns det rötägg hos polisen. Liksom det i en så stor institution som polismyndigheten finns flera, allvarliga strukturella brister som bör uppmärksammas. Om våra förtroendevalda inte kan betrakta samhällets institutioner med ett kritiskt öga – istället för vad som liknar odelad entusiasm – ser jag faktiskt ingen nytta med er över huvud taget.

    //Karl

  2. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Nu besöker jag arbetsplatserr mm under hela mandatperioden för att lära mig mer och på det sättet förbättra vår politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.