Edward Riedl (M)

Nu lägger vi förslag för att få bort den oschyssta konkurrensen inom åkerinäringen

Vi har haft ett växande problem med oschysst konkurrens från utländska åkerier i Sverige. Brister med fordon, dålig regelefterlevnad och böter som inte betalas har gjort att priserna dumpats och försvårat för seriösa företag i Sverige att hävda sig i konkurrensen. Nu lägger alliansregeringen förslag för att komma till rätta med det. Det kommer att ges möjlighet att klampa fordon (en metallklump vid hjulet så lastbilen inte går att flytta) tills böter betalts. Vi höjer bötesbeloppen ordentligt och ger våra myndigheter bättre verktyg för att sköta kontrollen av utländska fordon. Konkurrens ska ske på lika villkor. Men lösningen för ett litet exportberoende land som Sverige kan aldrig bli att stänga ner utländsk konkurrens. Hälften av Sveriges BNP kommer till följd av handel med andra länder. Det är handel som byggt vårt välstånd. Inget annat land tjänar lika mycket på ökad handel som vi.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. John

    Va , har du fått problem med arbetskraftsinvandringen ? Det som ni har skapat med er huvudlösa politik

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tror vi har två helt olika uppfattningar i den här frågan. Att riva handelshinder innebär att Sverige är den stora vinnaren då vårt välstånd bygger på handel med andra länder.

  2. JonasE

    Dent skall syndaren vakna…..det är ju ni i Alliansen som ligger bakom det här problemet från början !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det får du gärna utveckla. Även S har röstat igenom den EU-lagstiftningen som varit grund för mycket positivt men som också inneburit en del nya utmaningar som vi nu löser.

  3. John

    Dags att vakna nu . Det är dags att ta tag i Lavaldomen också och med oseriösa företag som dumpar löner inom byggnads det som ni kallar för arbetskraftsinvandring . Har du svårt att hitta svar på mitt tidigare inlägg om just detta ? Jobbar för närvarande på ett bygge i STHLM där det är ett 50-tal ryssar. Lika många svenskar går arbetslösa pga denna huvudlösa politik som du propagerar för.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I grunden är Sverige den stora vinnaren på att marknader öppnas allt mer. Sedan finns det problem när oseriösa och ibland rent olaglig verksamhet skadar konkurrensen. Där ska vi politiker agera och se till att lagar och regler efterlevs.

  4. John

    Du är fullt jämförbar med Nazisternas Goebbels som propagandaminister för M , inte något är sant som du skriver i din blogg .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.