Edward Riedl (M)

Ge dig Lennart Holmlund (S)

Idag försöker kommunalrådet Lennart Holmlund (S) påstå att jag angriper Mattias X Lundberg, hans fru Lena och deras livsstil. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Eftersom Lennart skriver att han läst min blogg och analyserat den är det väl knappast lönt att be honom läsa den igen. Däremot uppmuntrar jag andra intresserade att göra just det. Läs den här. Självklart kan man inte se på en människa vilken politisk uppfattning denne har. Det har jag aldrig heller påstått. Däremot har jag svårt att få ihop ett medlemsskap i vänsterpartiet med den person jag sett i Mattias. Han har snarast uppfattat oss moderater som för lite höger. Mattias har tidigare beskrivit att han är moderat moderat. Att den personen så hastigt byter parti gjorde sannolikt fler än mig lite förvånad Lennart. Jag är också tydlig med att partitillhörighet är en privatsak för den som så önskar. Men eftersom han offentligt för fram en politisk ståndpunkt som jag menar är helt fel måste det givetvis vara möjligt att i demokratisk anda bemöta den. När han påstår att så många fått det dåligt i dagens Sverige måste det vara rimligt att svara honom att det aldrig varit så många som har det så bra som i dagens Sverige. Jag har vidare heller ingenting emot att han som duktig företagare varken tjänar pengar eller använder dem. Men jag noterar att det sticker i ögonen på många och inte minst er i socialdemokraterna och vänsterpartiet vilket inte sällan vädras i era fullmäktigedebatter. Jag har dessutom hört flera socialdemokrater som irriterat sig på att Lena som tidigare var den starkaste kritikern mot privata vinster i välfärden för att sedan numer försörja sig på just detta. Jag har i min blogg beskrivit detta. Jag har ingenting emot att duktiga företagare tjänar pengar Lennart och jag har ingenting emot hur de sedan väljer att använda sina pengar. Jag konstaterar också att de gamla fördomarna om att moderater ska vara rika och att vänsterpartister ska vara låginkomsttagare inte längre är en korrekt beskrivning av verkligheten vilket det här visar.

 

Avslutningsvis Lennart. Det som för mig gjorde det svårt att se Mattias som vänsterpartist var hans tidigare uttryck för sina åsikter och inget annat som du försöker påskina. För dig kanske det var glasklart. För mig och en del andra var det inte glasklart.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

7 kommentarer

 1. "Dosan"

  Som vanligt haglar fördomarna om vänstermänniskor. Enligt er högerborgare så kan tydligen inte vänstermänniskor ha god smak, gilla livets goda. Visserligen förståeligt eftersom ni själva anser att man bara kan njuta av livets goda om det sker på bekostnad av att andra har det sämre.

  Klart bra att Mattias X äntligen kommit över till den bra sidan. Förhoppningsvis kan vi alla snart glömma borgarna och glädja oss över solidarisk, human och omtänksam socialism. Inget högerspöke som roffar åt sig från de fattiga och ger åt de rika.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Du bygger dina argument, precis som Holmlund, på något jag aldrig sagt.

 2. Pingback: Holmlund rätt om Mattias X Lundberg | Daniel Nyström

 3. Oberoende politisk bedömare

  Fast anledningen till att en del har det så himla bra är ju på bekostnad på de som under alliansens politik får det MYCKET sämre.

  Till exempel cancersjuka som tvingas avbryta behandlingar för att Försäkringskassan inte tillåter sjukskrivning samt skattesänkningar som räknat i kronor (vilket är det man betalar med i Sverige) går mestadels till de med de högsta inkomsterna för att ta ett av de grövsta exemplen.

  Det är nog det Mattias X ser som Moderaternas största brist.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Tack och lov är ditt påstående inget jag sett kunnat verifieras. Dessutom får Mattias åsiklter om vad som fick honom att bli vänsterpartist stå för honom.

 4. JonasE

  Din bitterhet över att en av ”era egna” välfärdspirater, börjar se verkligheten och skyr därmed Alliansens som pesten skiner igenom alt för väl Reidl, du och det rikemansparti du företräder har förstört nog av den svenska välfärden nu, och enligt opinionen så är jag långt ifrån ensam om att tycka att Moderaterna inte har något att erbjuda som är bra för Sverige !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Mattias blir säkert glad när ni på vänstersidan välkomnar honom med epitet som välfärdspirat mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.