Edward Riedl (M)

I Sverige blir jobben fler trots global ekonomsik kris

alliansen2

 

Trots den värsta ekonomiska krisen globalt sedan 1930-talet så har jobben blivit fler i Sverige och resurserna till skolan, sjukvården och vår gemensamma välfärd ökat. Nu har vi i alliansen lite mindre än sex månader på oss att berätta varför Sverige fortsatt behöver en politik för fler jobb och mer pengar till skolan, sjukvården och vår gemensamma välfärd.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Pilens

  Jaha…
  200.000 nya jobb men en arbetslöshet som ökat från 7 till 8%. Kommentar?
  Ett överskott 2006 på 104 miljarder har förvandlats till ett underskott på 87 miljader. Kommentar?
  Fler personer i utanförskap pga slavarbetet i Fas 3. Var tredje arbetslös står utanför A-kassan. Kommuner och landsting som knäar pga taskig ekonomi.
  Jag tycker inte att fagra ord räcker längre. Ni har på åtta år kört ner Sverige i ett djupare träsk än vad regeringen Bildt lyckades med. Starkt jobbat.
  Svenska folkets dom i September kommer att bil hård.

 2. JonasE

  Enligt Alliansens sätt att mäta har Nigeria högre sysselsättning än Sverige, och vi vet ju alla att så är det inte i verkligheten……du vet – verkligheten, den som Alliansens ständigt försöker smita undan !!.
  Dessa 200.000 kallades av proffs på just sådant som ”ett dribblande av guds nåde”.

  (Mass)Arbetslösheten biter sig fast och där står Allianspolitiken handfallna, som i det mesta som inte har med skattesänkningar att göra, för enligt Moderaternas partistämma så vill Moderaterna sänka skatten med 35–40 miljarder de närmaste åren…………rimmar illa med vad Reinfeldt säger utåt, men så stämmer ju också det Löfven sa:”Du räknar ju som ingen annan och du hittar på nya siffror hela tiden” !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det eviga svartmålandet av Sverige du och andra ägnar sig åt känns lite magstarkt när Sverige är ett av de mest välskötta och välmående länderna i världen.

 3. "Dosan"

  Mer innehållslös propaganda från borgarpacket. 200k jobb, javisst. Men då räknar ni ju givetvis bort att befolkningen ökat med mer än 300.000 människor sedan 2006, så de jobben har alltså bara försvunnit i ännu större arbetslöshet. Denna ”förbättring” har ni sedan bekostat med skattesänkningar åt de som redan har, förstörd åldervård, förstörd sjukvård, förstörd välfärd.

  SKÄMS!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag tror du kan vara både mer saklig och mer hövlig när du för fram dina åsikter.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Det beror på om vi ska räkna med de 200 000 människorna som den tidigare S-regeringen hade sjukpensionerat bort ur statistiken och som vi idag räknar in igen?

 4. Lars Gidlöf

  Hej

  Är det inga krav på kunskaper hos riksdagsmän? Kan man få möta dig i en debatt, jag skulle visa dig kunskap.

  Löfven kan väl göra som Ni gör, låna pengar, eller hur skulle Ni göra med era skattesänkningar i höstas?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Att du som är så klok inte redan erbjudit dina tjänster till något parti är för mig en gåta.

 5. Uffe N

  En sak jag tycker är relevant i diskussionen om arbetande/arbetslösa i Sverige är hur mycket större befolkningen har blivit: SCB har siffror på att Sverige har tagit emot cirka 100K invandrare varje år sedan millennieskiftet. Totalt sett har det kommit lite över en miljon människor till Sverige på denna tid. Visst tar det ett bra tag innan de syns i någon officiell statiskt över arbetande/arbetslösa, men vi har tagit emot flyktingar alla år innan också: när dessa kommer ut ”i samhället” _måste_ siffrorna ändras.

  Och våra kanske inte fullt så kära politiker kan inte skapa arbeten, oavsett vad de själva säger. Det medför att om vi tar emot 100K invandrare om året så kommer dessa några år senare att synas som arbetslösa i den officiella statistiken.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Under våra år vid regeringsmakten har befolkningen vuxit med 350 000 personer samtidigt som jobben blivit 250 000 fler till dags dato.

 6. Pingback: Halmstrået som gick av | Daniel Nyström

 7. Pingback: Halmstrået som gick av | Utveckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.