Edward Riedl (M)

Underkänt för S och Stefan Löfven i statsministerprovet

stats

Om socialdemokrater som inte kan plus och minus när de knåpar ihop en egen statsbudget sedan ska bilda regering med vänsterpartister och miljöpartister väntar sannolikt tuffa tider för Sverige. Nu är det dags att vi nya moderater tillsamman…s med våra alliansvänner kavlar upp ärmarna och jobbar stenhårt fram till den 14 september. Alliansregeringen har den bästa politiken för ett modernt och framtidsorienterat Sverige med fler jobb i fokus.
Edward Riedl (M).
Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. Leif

    Fråga, i ett blogginlägg för några veckor sedan sa du att marknaden skulle lösa problemen med Ryssland och Ukraina. Hur går det egentligen. Kan inte marknaden axla ansvaret du la på deras axlar eller är det så att marknaden godkänner ett ryskt övertagande?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det har jag aldrig påstått. Däremot skrev jag att Putins möjligheter att agera påverkas av att ekonomierna är sammanflätade.

  2. "Dosan"

    Återigen pratar du strunt. Den budget som ni föreslog är full med siffertrixande och struntprat. Jag önskar att du kunde sluta låta som grisarna i Animal Farm och bara tuta ut vad överheten säger åt dig att tro.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vem som pratar strunt överlåter jag till de som läser att avgöra.

  3. JonasE

    Vilken tomte du är Reidl…….det mer Oberoende TT vars faktameter, inte ger Reinfelds påhitt godkänt, utan är bevisligen ännu en av Moderaternas halvsanningar, och jag behöver inte ens undra över varför ni skyr sanningen -det skulle kosta er ca 10% enheter, av de få ni har kvar !!.

    Faktum är att det är just på grund av Alliansens slösaktiga politik som detta av er siffertrixade budgethål finns, då ni slösat bort alla pengar ytterligare meningslösa skattesänkningar, och hur den nuvarande budgeten ser ut för S….vet ni inte – för den existerar inte ännu, utan ni räknar på den gamla budgeten med pengar som ni redan slösat bort, och detta är bara ytterligare ett påhitt från desperata Moderater !!.

    Med samma resonemang så har ni i Alliansens ett hål på 87miljarder, då ni enligt Ekonomistyrningsverket saknar just detta för att klara de offentliga finanserna just i år, och måste alltså LÅNA detta – det är den största summan som lånats sedan 90-talskrisen, och motsvarar ca dubbla försvarsbudgeten !!.

    Så håller vi oss till samma resonemang som ni gör hela vägen så är Alliansens budgethål minst 4 ggr större än Socialdemokraternas, samt att det goda finanser Alliansens ärvde från tidigare S-regering är ett minne blott och det tycks än en gång vara upp till en ny S-regering att fixa till detta Allianshaveri………….”vi tar ansvar för Sverige”……….jo tjena !!.

  4. N-O

    Var det inte ni i Alliansen som skulle vara med i nästa program av ”Lyxfällan” ?

    Att låna en massa miljarder till skattesänkningar sedan man sjabblat bort ett
    tresiffrigt antal miljarder i rörelseresultat är väl ännu sämre ???

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Med EU:s mest välskötta statsfinanser blir det lite tomma tunnor skramlar mest när du och andra ska angripa oss på den punkten.

  5. Sebastian Olofsson

    Hej Edward!

    Det är farligt att kasta bävrar i trähus, och dessutom taskigt mot bävrarna.
    Du hävdar att Socialdemokraterna inte kan lägga ihop en hållbar budget (vilket de uppenbarligen klarade då de hade makten på 90- och 2000-talet och hade ett överskott i finanserna vilket ni inte har). Dessutom får din bild ovan underkänt i TTs faktagranskning, då budgeten var helt korrekt finansierad utifrån de förutsättningar som fanns då den lades (”När S-budgeten presenterades var den fullt finansierad med ett överskott på 4 miljarder kronor. Det byggde emellertid på att S sade nej till femte jobbskatteavdraget (12 miljarder kronor) och höjd skiktgräns i statsskatten (3 miljarder). De 15 miljarderna har dock försvunnit, eftersom S nu säger ja till jobbskatteavdraget och höjd skiktgräns stoppades.”), så det ni har gjort är att jämföra intäkter och utgifter från två olika tidsperioder. Det är varken etiskt eller faktamässigt korrekt.
    Däremot, när vi ändå är inne på området om siffror och sanningar kan vi ju ta upp några Reinfeldska ”sanningar:
    * När sysselsättningsgraden har sjunkit under den borgerliga regeringen (vilken den har) så övergår moderaterna till att tala om antal nya arbetstillfällen i absoluta tal. Ingen har någonsin tidigare räknat så på arbetslösheten, och inget annat land räknar så på den, så varför helt plötsligt byta sätt att räkna? För att siffrorna annars ser dåliga ut? (Arbetslösheten 2006 var 8,3/7,9% (säsongsrensat) och 2014 8,5/8,1%)
    *Barnfattigdomen ökar i Sverige – då säger Reinfeldt helt plötsligt att måttet på barnfattigdom är dåligt, eftersom ”När vår politik fungerar, fler får jobb och det lönar sig bättre att arbeta kan man framställa det som att fattigdomen växer med detta sätt att titta på fattigdom. Det är ett dåligt mått.”. Det är det mått som finns och alla använder, varför är det dåligt helt plötsligt? Det förutsätter ju också att ”arbetslinjen” ger fler jobb.
    *Klyftorna har ökat i Sverige under den borgerliga regeringen. Om det säger Reinfeldt: ”Jag köper inte riktigt bilden av att klyftorna skulle ha ökat. Om man undantar den tiondel av befolkningen som har lägst inkomst och den tiondel som har högst inkomst, så ökar inte klyftorna så mycket.”. Nejmen så lämpligt! Man tar helt enkelt bort delar av befolkningen så ser det bra ut? Varför? För den rikaste tiondelen av befolkningen är övermänniskor och den längsta tiondelen är mer fä än folk?

    Mvh, Sebastian

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Sverige har den lägsta materiella fattigdomen i hela EU. Vi i alliansen har dessutom halverat den absoluta fattigdomen under våra år vid makten.

  6. Thomas Karlsson

    Jag kommer aldrig mer rösta på något Alliansparti!
    Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att få dessa lata arbetslösa att anse att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjobb än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnedrande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst på heltid utan tidsbestämt straff då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön! Trots att dessa arbetslösa tvingas arbeta heltid så har de inte fått del av något jobbskatteavdrag, så för dem lönar det sig definitivt inte att arbeta!
    Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
    Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
    Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      När jag läser det som du skriver har jag lite svårt att tro att du någonsin har röstat på något alliansparti. Men jag kan ha fel. Läs gärna mina blogginlägg på de olika ämnen du tar upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.