Edward Riedl (M)

MP vill skattechocka svensk industri

MP vill skattechocka svensk industri! Miljöpartiet tycker inte att svensk industri är tillräckligt smart. Där för vill de höja bensinskatten, kärnkraftsskatten, införa flygskatt och en ny lastbilsskatt. Det är nya förslag från miljöpartiet på ytterligare 19 miljarder i skatt på jobb och företagande. Enligt miljöpartiet ska det leda till smartare företag. Jag tror de flesta, utom möjligen miljöpartiet, inser att det bara kommer att slå ut svensk industri. Det är med dessa socialdemokraterna vill bilda regering. Nu måste vi i alliansen bli bättre på att nå ut till väljarna innan detta blir svensk politik.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Lena Andersson

    Flyget måste självklart konkurrera på lika villkor som andra transportmedel, så flyget måste börja betala skatt för sitt fossila flygbränsle, minst lika hög skatt som drabbar bussarnas fossila bränsle!
    Åldersdiskrimineringen när det gäller arbetsgivaravgiften måste omedelbart avskaffas, den borde aldrig genomförts, så detta kan ni inte kalla för ”skattehöjning”, det enda denna åldersdiskriminering orsakade var att äldre fick ännu svårare att få jobb som städare o inom restaurangbranschen…, vilket innebar att de äldre nu drabbas oftare av långtidsarbetslöshet och senare själsdödande FAS 3!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att låta alla transportslag konkurrera på lika villkor skulle med stor sannolikhet helt slå ut tåget eftersom rälsen är det dyra som inte belastar varken godsets kostnader eller persontransporternas biljettpriser. Så helt konkurrensneutralt kommer det aldrig att bli.

  2. €dor

    Bara inte höet höjs är huvudsaken. Då blir det så dyrt med hästen. Byt ut bilen du också mot hästen. Gnägg, gnägg!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det går att vara framtidsorienterad utan att slå sönder dagens konkurrenskraft.

  3. lf

    Men du Edvard Riedel varför hör man dig aldrig kommentera missförhållanden inom förskola och åldringsvård?
    De svåra frågorna de undviker du.
    Du kan stå och le framför VolvoUmeverken utan att behöva beröra de svåra problem som finns.
    Jag har sagt det förr och jag säger det nu,Edvard Riedel är en medgångspolitiker.Hur tror ni väljare att han skall hantera problem?
    Tyvärr,han har inte den kompetensen.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Alliansregeringen har styrt Sverige genom den värsta ekonomiska krisen sedan depressionen med stor framgång och du menar på fullt allvar att vi bara klarar medgång? Hur får du ihop allt undrar jag?

  4. JonasE

    Enligt Moderaternas partistämma så vill Moderaterna sänka skatten med 35–40 miljarder de närmaste åren, och det är definitivt mer skadligt för Sverige – då Alliansens skattesänkningar hitintills verkar mest skapat hål i statsfinanserna, då det enligt Ekonomistyrningsverket nu saknas 87 miljarder i statsbudgeten, till skillnad från det robusta överskott som förra S-regeringen lämnade efter sig, så har Alliansen drivit Sverige till lyxfällan-status!!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu har moderaterna tydligt sagt att vi inte ser något utrymme för skattesänkningar de kommande åren. Tvärtom föreslår vi faktiskt en del skattehöjningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.