Edward Riedl (M)

Allt färre dör i trafiken i Sverige

2013 dödades 264 personer i trafikolyckor i Sverige vilket är den lägsta siffran sedan 1944. Vi är nu bäst i världen på trafiksäkerhet och det gör att allt färre människor dör och skadas allvarligt i trafiken. Bara de senaste 10 åren har vi faktiskt lyckats halvera dödsfallen i trafiken trots att vi har mer trafik än någonsin tidigare. Vi ska givetvis inte bara nöja oss med att vi är bäst i världen. Vi ska fortsätta arbetet för att göra trafiken tryggare. En del av det fortsatta arbetet handlar om att bli ännu bättre på att skydda de oskyddade trafikanterna. Det är därför bra att alliansregeringen satsar mer än tidigare på både gång och cykelvägar.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Moderaterna har bidragit till så mycket hastighetssänkningar – inte minst på glest trafikerade inlandsvägar – att ingen längre kan hålla dem. Här är en mutation på väg i bilisternas betéende. Att ha så lite 120 på motorvägar är också ett utslag av moderaternas förbudspolitik. Nämnas kan att Holland och Storbritannien har lika låga dödstal trots tätare trafik, rimligare fartgränser och 0,8 promille. Nya EU-medlemmen Kroatien hade sänkt till 0,0. Men man upptäckte att det gav inget mer utan återinförde 0,5-gränsen för att prioritera satsning mot de verkliga rattfylleristerna. Ånnu värre blir det när moderaterna utnyttjar sin regeringsställning till att införa vår unikt låga 0,2-gräns även för fritidsbåtar. Moderaterna tycks inte ha någon känsla för att vi ska samma regler som övriga nordiska länder, där Norge har 0,8 och Finland 1,0 promille. Moderaterna är så fega att de inte vågar stå för en egen politik, de bara jamsar med i förbudssverige.

  2. Ulf Parde

    Även om moderaterna (och i ett par fall – såsom sjöfyllerilag och OS – även Du) på många sätt är en jättebesvikelse så är Du trots allt en ganska reko politiker. En del klagar på att du inte besvarar alla inlägg. Men man måste ha förståelse för att du inte kan ägna hur mycket tid som helst åt bloggsidan. Bra att du tar in inläggen i a f. Du har en gång skrivit att Du genom åren tagit in alla kommentarer utom två. Det finns ingen anledning att misstro Dig på den punkten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.