Edward Riedl (M)

S och SD attacken mot ungdomsjobben

I socialförsäkringsutskottet har S och SD nu kommit överens om att stoppa regeringens förslag att göra det ännu billigare att anställa unga under 23 år. Alliansregeringen har redan tidigare gjort det billigare att anställa unga och vi ville nu fortsätta de sänkningarna. Men det tänker S och SD nu sätta stopp för. Det är faktiskt inte regeringen som förlorar på detta utan landets unga. Om fler unga ska få jobb så finns det i huvudsak två vägar att gå. Antingen så får de unga acceptera väsentligt lägre löner under sina första år på arbetsmarknaden eller så kan staten ta mellanskillnaden så unga blir billigare att anställa samtidigt som de unga får vettiga löner som de kan leva på. Nu vill alltså S och SD tillsammans alltså stoppa regeringens vilja att underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden genom att arbetsgivaren betalar lite mindre samtidigt som den unga får en bra lön. Jag minns fortfarande Mona Sahlin som inför valet lovade att S aldrig skulle ge SD inflytande över svensk politik. Nu försvårar S tillsammans med SD ungas möjligheter till jobb. Det hade varit intressant att höra media intervjua Mona Sahlin och höra om hon tycker det är ok.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

12 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Hur många jobb har dessa sänkningar verkligen gett, och till vilken kostnad? Är det inte så att t ex McDonalds, som bara i stort sett har ungdommar anställda tjänar mkt pengar på detta?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      250 000 fler jobbar idag jämfört med 2006 trots finanskris och global lågkonjunktur. Det talar för sig självt.

  2. N-O

    En reform som inte fungerat vore väl bättre att tyst och lugnt avsluta……
    Alla miljarder som gått till ökade vinstuttag borde ni kunnat använda till något
    som fungerar i verkligheten , exempelvis truck- och lastbilsutbildningar som det
    finns ett skriande behov av…..

  3. ceko

    I drygt 90 % av omröstningarna i riksdagen så röstar Sverigedemokraterna på Moderata förslag. Det tycker Du att det är korrekt. Men då S, V och Mp får stöd av SD i omröstningarna då tycker Du det är ATTACKER mot regeringen. Är det inte dags att Du går en grundkurs hur en riksdagsledamot i Sverige skall uppträda. Inför höstens val bör Moderaterna byta ut Dig mot någon annan, men å andra sidan så förlorar Alliansen majoriteten i Riksdagsvalet.
    Du minns Mona Sahlin att hon inte skulle ge SD inflytande. Men Alliansen tar emot SD,s stöd i alla former.
    Men Du ”minns” inte hur Du röstade i trafikutskottet om Norrbotniabanan i oktober 2012. Jag har ställt frågan ett antal gånger till Dig men inte fått något svar. Är en riksdagsledamot av Din Kaliber oförmögen att svara på en så enkel fråga?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu tror jag inte att du direkt önskar en alliansseger i höstens val…

  4. JonasE

    Vilket svammel Reidl……..Oppositionen tog det ansvar för Sveriges ekonomi som Alliansen inte gör, då dessa skattesänkningar i det närmaste varit bortkastade pengar tidigare, då dom varit så enormt ineffektiva, så att Oppositionen nu stoppar dom tyder på att just Oppositionen känner ett större ansvar för den totala bilden än vad Alliansen gör !!.

    Sen så röstar SD med Alliansen i en klar majoritet av fallen så det är snarare Alliansen som är beroende av SD:s välvilja här !!.

  5. maria

    Hej Edvard! Med din argumentation samarbetar ni i alliansen med sverigedemokraterna i 9 fall av 10. Det hade varit intressant att höra media intervjua DIG och ditt parti för att höra om ni tycker att det är ok.

    Källa: Riksdagens utredningstjänst, Rut( SD röstade i höstas i nio fall av tio med regeringen. Enligt statsvetaren Anders Sundell vid Göteborgs universitet röstade SD åren 2010–2012 som alliansen i 60 procent av voteringarna och som S i 26 procent av fallen.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.