Edward Riedl (M)

Högst reallöneutveckling i Sverige

Enligt Eurostat har svenska arbetare och tjänstemän har haft en av världens bästa reallöneutvecklingar och den högsta i hela EU. Svenska löntagare har haft en positiv löneutveckling under hela den finansiella krisen. Dessutom har alliansregeringen med jobbskatteavdragen sänkt skatterna så vanliga löntagare som sjuksköterskor, lärare och metallarbetare har drygt 2000 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald. 99% av alla som jobbar har fått minst 1000 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald och över 90% har fått minst 1500 kronor.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Som vanligt glömmer du att de finns dom som faktiskt gått back på Allianspolitiken, det är som vanligt Alliansordning de fattigaste, och räknar man av alla de kostnadsökningar som Allianspolitiken också påfört dessa ”vanliga löntagare”, just för att kunna sänka skatten, så är det inte så stort plus som du påstår, utan i bästa fall indexreglerat.
    Sen så har ju de vanliga löneökningarna uteblivit på grund av Allianspolitiken, som skulle har varit betydligt mer än de siffror du visar upp !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu är du verkligen ute och cyklar. Det du påstår har ingen täckning alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.