Edward Riedl (M)

Stor risk med röd-grön röra efter valet om inte alliansen vinner

Om inte alliansen vinner höstens val är risken stor att vi får en riktig soppa efter valet. En röd-grön sådan. Den samlade effekten av socialdemokraternas, miljöpartiets och vänsterpartiets politik hotar jobben, tillväxten och ytterst statens finanser. De röd-gröna partierna har lagt tre olika förslag till vårbudget där splittringen är stor när det gäller statens utgifter och inkomster. Det kommer med säkerhet att innebära att vallöften tvingas överges, nya skattehöjningar införas och/eller att statens finanser äventyras när de röd-gröna partierna ska sätta sig ner och förhandla efter valet. Det enda väljarna idag kan veta med säkerhet ifall de röstar på ett röd-grönt parti är att de köper grisen i säcken. S, MP och V är tre olika partier som vill helt olika saker. Det enda de är riktigt överens om är att skatterna på jobb och företagande ska höjas samt att de inte vill berätta för väljarna vad de vill göra gemensamt efter valet.

 

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

 1. Mr Cool

  Med den varningen i åtanke så finner jag det ytterst märkligt att ni samarbetat med MP som har den enskilt största knäppgöksfaktorn som t.o.m. överträffar SD. Om ni sen vill värna om statsfinanserna så borde ni strama åt migrations och flyktingpolitiken. Alkoholens och trafikens skadeverkningar kan redovisas på kronan när men när man söker info om vad migrationen kostar så är diskrepansen hundratals miljarder beroende på vem man frågar.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Ibland bygger vi breda majoriteter i riksdagen. Det är bra när vi kan göra det.

 2. "Dosan"

  Dumheter. Den enda ”risken” som uppstår med en röd regering (för den ska vara helt röd!) är att vi återupprättar ett tryggt samhälle där människor får vara sjuka, där vi har solidaritet, en stor risk för fungerande välfärd, ålderdom och gemensamhet. En stor risk att vi skapar ett samhälle där alla kan trivas, inte bara en självutnämnd elit av borgare.

  Jag förstår helt att det skrämmer dig, att du kanske inte längre kan må bra av att andra mår dåligt och far illa men det är en risk du kommer att få acceptera. Alltid rött, alltid rätt.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Inget av det du påstår är borta annat i din föreställningsvärld.

 3. JonasE

  Det sunda och rejäla överskott Alliansen tog över från förra S-regering är ett minne blott och nu ekar det tomt i skattekistan, och det verkar än en gång upp till en s-regering att fylla på denna !!.

  Om man sen räknar ihop alla förslag bland Allianspartierna så vill ni i Alliansen sänka skatten med mellan 70 – 100 miljarder till, medans Reinfeldt säger att Alliansen inte ska sänka skatten så hur är det ??…….snacka om gris i säck !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Om du läser vad alliansen vill gemensamt så får du svaret. Tänk om S, MP och V kunde göra likadant.

 4. lf

  Men Edvard jag förstår att du i din jäktade värld inte hunnit läsa om Novus senaste opinionsundersökning där blir gapet mellan blocken bara större.Vad säger du om det?
  Förmodligen är det fel på svenska folket och Novus är väl en socialistiskt institution.
  Eller?!.

 5. rundvikarn

  Socialdemokraterna har fler väljare än hela alliansen tillsammans just nu .
  Lägg sedan till att C och KD troligen åker ur riksdagen så blir det svettigt för er .

 6. Ceko

  Som vanligt så är Du missnöjd när de Rödgröna får en större och större majoritet i mätningar inför valet i höst. Rådet till Dig är därför att Du minskar mängden av surkål i den soppa som Du tycker är så god.

 7. Niklas

  Varför pratar ni moderater bara om andras politik och inte eran egna? ni säger att det kommer bli en röra om det blir en rödgrön regering. Det är redan en röra efter ni har styrt i åtta år, sluta kasta sten i glashus!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Läs gärna min blogg så ser du hur mycket jag pratar om vår egen politik och vad vi åstadkommit under 8 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.