Edward Riedl (M)

Var är de gemensamma förslagen från de röd-gröna?

I en ny opinionsmätning så får de röd-gröna tillsammans egen majoritet efter nästa val. Borde inte media snart börja fråga efter den politik de röd-gröna tänker driva tillsammans? Det bör idag vara den mest intressanta politiska frågan i Sverige. Vad kommer att förändras efter höstens val om opinionen håller i sig? När svaren på den självklara frågan börjar klarna är jag helt övertygad om att opinionssiffrorna för de röd-gröna partierna kommer att försämras.

 

Efter 8 år med alliansregering så har de svenska reallönerna ökat mest i hela EU, välfärden förstärkts i Sverige trots krisen där andra länder i EU har skurit ner och den absoluta fattigdomen halverats till att bli den i särklass lägsta i hela EU. Jag har svårt att se att väljarna tänker byta ut en sådan regering mot något helt okänt när det väl kommer till kritan.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Är det inte tre olika partier som går till val på sina egna valprogram? Varför kallar Ni som tillhör Alliansen för Moderaterna,Folkpartiet,Centern och Kristdemokraterna då det enligt dig är en och samma politik som Ni för?

  För Er egen skulle är det ju då bättre att Ni slår ihop Era partier för då är det ju ingen risk ett eller två av Era partier faller ur riksdagen.

  Vad jag vet, jag vet att inte hur begåvad du är i läskunnighet så har i alla fall Löfven vid flera tillfällen sagt att han går till val på Socialdemokraternas partiprogram,och han sen,efter at ha sett valresultatet, får se hur det kommer se ut med en ev regeringbildning.

  Hur gör Ni? Förra valet sa ju ett av Er i alliansen att bensinskatten skulle sänkas, den höjdes. Ett annart parti vill lukra upp LAS,men det vill inte ett annat av Er i Alliansen, och Ni sa då inget om vad Er ståndpunkt var i Alliansen, får då ska man ju vara ärlig oh som i Kd’s vallöfte att sänka bensinskatten antingen inte lova det eller så ska det genomföras.

  Och du Edward, väntar sen minst ett halvår tillbaka på ditt svar gällande Politikfakta.se

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Visst tycker alliansens olika partier inte lika om allt. Men vi berättar ändå för väljarna vad vi vill göra gemensamt.

 2. Anders

  Jo, är ju enklare om man ska rösta på Moderaterna. Då har man fyra partier att välja på.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Inte alls. Men vi berättar vad vi vill gemensamt eftersom ingen av oss kommer att få egen majoritet.

 3. lf

  Nu darrar du på manschetten .Som vanligt skyller du på media.Som att opinionsundersökningar har fel då det inte går moderaternas väg.
  Men vet du Edvard Riedel ,opinionsundersökningar speglar ju svenska folkets syn på politiken.Men svenska folket i majoritet är dumskallar i moderaternas värld.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Varför räcker aldrig sanningen för dig? Att ljuga och hitta på borde vuxna människor inte syssla med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.