Edward Riedl (M)

MP är ett hot mot jobb och tillväxt

Flera fackförbund rasar nu mot de av miljöpartiet föreslagna miljöskattehöjningarna eftersom det skulle leda till färre jobb och lägre tillväxt. Samtidigt så ökar MP kraven inför ett eventuellt regeringssamarbete med socialdemokraterna. Nu vill MP stänga ner minst två kärnkraftsreaktorer under nästa mandatperiod. Jag tycker det är bra att alternativen i svensk politik börjar bli allt tydligare. En röd-grön regering kommer att leda till färre jobb och lägre tillväxt. Det är bra för väljarna att veta innan valet.

 

Läs gärna mer här: http://www.di.se/artiklar/2014/5/30/facket-rasar-mot-mps-miljoskatter/

 

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

  1. LenaAndersson

    Det är självklart att flyget ska betala exakt lika mycket skatt för sitt fossila bränsle som alla andra, lastbilar o bussar o bilar…! Det är vansinnigt att det är billigare att ta flyget istället för tåget till Stockholm från Umeå! Inrikesresor, inom EU, bör aldrig ske med flyg utan ska ske med tåg, medan flyget enbart är ok mellan kontinenter! Lastbilar kan drivas på biobränslen och vätgas och el, med laddstationer liknande de som elbussarna i Umeå har, men kan även vara trådlastbilar som precis som trådbussar o spårvagnar kan få sin energi från trådar över allt fler vägar, Europavägarna bör elektrifieras först, eller från slingor i vägbanan!
    Utsläppen av växthusgaser globalt har inte ens börjat minska utan utsläppen fortsäter att öka för varje år som går, så nu måste politikerna ta ansvar för sitt totala misslyckande o nu inse att det krävs akuta tvångsåtgärder, som att senast 2020 totalförbjuda alla fossilbränsledrivna fordon i tätortstrafik! Det är nu ett absolut krav att lokaltrafikens bussar… måste vara fullt ut skattefinansierade så att hushållens kostnader förs över från att äga en egen bil till att istället finansiera den då fullt ut skattefinansierade lokaltrafiken och kraftigt subventionerade tågtrafiken/busstrafiken! Jobben… finns främst i städerna, så det går att hitta undantagslösningar för småorterna på landsbygden! Svenskarna tillhör de allra värsta miljöförstörarna eftersom varje svensk släpper ut mycket mer per person än exempelvis varje Kines eller varje enskild Indier! Svenska Staten tillhör dessutom de allra värsta i EU på grund av Statliga Vattenfalls gigantiska Tyska kolkraftverk och naturgas-Nuon, och dessa utsläpp måste räknas med i de svenska utsläppen eftersom det är Svenska Staten som ÄGER dessa kolkraftverk…!
    Kärnkraften har oacceptabla risker, från uranbrytningen till kravet att kommande generationer tvingas övervaka… det livsfarligt dödliga avfallet i många tusentals år, så oavsett hur ”lönsam” kärnkraften än är så måste den snarast avvecklas!

  2. LenaAndersson

    Socialdemokraterna vill knappast avveckla kärnkraften, precis som Centern idag har övergivit sitt kärnkraftsmotstånd! Alliansregeringen är beroende av Sverigedemkraterna, precis som en minoritetsregering bestående av enbart S vore beroende av Mp, men få anklagar Alliansen/Moderaterna för den rasistiska politik som Alliansens stödparti Sd bedriver, så det är lika fel att skrämmas med Miljöpartiets kärnkraftsavveckling som det är att skrämmas med Alliansens stödparti Sverigedemokratiskas invandringspolitik ifall Alliansen vinner kommande val!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu är du ute och cyklar fullständigt. MP lever åtminstone i tron att de ska sitta i regering med S.

  3. Lars Hetta

    Bättre och säkrare miljö kommer att kosta pengar. Fulla kostnaden för kärnkraft ser vi inte. Antagligen betydligt dyrare än vi anar. Fossila bränslen är nästa gratis eftersom de finns under jordytan. Inte minst Staten tjänar massvis på denna billiga energi genom att den går att beskatta kraftigt. Förnybar energi kan inte beskattas lika mycket som kärnkraften och fossila bränslen för att bli konkurrenskraftig.
    Det stora problemet med förnybar energi är minskade intäkter för staten. En stor del vattenkraften i Sverige, kanske delvis finansierad av skattemedel har dessutom sålts ut till Finland och Tyskland nämligen till Fortum och Eon. Hur har detta gått till? Moderaterna har i EU röstat emot
    miljöförslag med kommentar att förslagen inte är genomförbara. Detta har säkert bidragit till sämre valresultat. Bostäder värmdes på 70-tal ofta med el men numera huvudsakligen med fjärrvärme oftast producerad med motkraft eller sopor, skogsavfall eller annan biobränsle. Den el som bostäderna nu konsumerar är endast hushållsel, en tiondel, mot 70 talet, men de får betala rejält ändå med taxor för ledningsnätet och skatter. Räcker verkligen inte elen idag även om vi börjar avveckla kärnkraft och ersätta med förnybart? I nuläget har vi ett överskott som gett el till två miljoner hushåll utanför våra gränser till rea pris.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om du inte ser problemet med minskade intäkter till staten och ökade kostnader för industrin så är det givetvis tråkigt. Det kostar i form av färre jobb och sämre välfärd.

  4. Ante Johansson

    Så du Riedl menar på fullt allvar att en regering med miljöpartiet som ett av partierna skulle vara ännu sämre än den regering vi har idag?

    För mig verkar det helt otroligt.

  5. "Dosan"

    Dumheter, som vanligt. Riedl är en falsk lögnare och ser inte längre än sin egen näsa. Denna borgerliga besatthet av ständig tillväxt är varför vi har så stora miljöproblem, men det väljer Riedl som vanligt att fullständigt ignorera. Ständig tillväxt, mer jobb innebär mer människor och mer tyngd på vår miljö. Dessa människor ska ha nånstans att bo, saker att äta, ett konsumtionssamhälle som skämmer bort dem med billig skit tillverkad av kinesiska slavar. Det är ohållbart, givetvis. Men precis som de flesta borgare tänker Riedl bara på sin egen förströelse och inte på planetens bästa lånsiktigt. Han är ointresserad av att bygga ett bra samhälle eller att ta hand om världen, det viktiga för honom är ”ständig tillväxt” och gärna på arbetarklassens och miljöns bekostnad! SKÄMS!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Är dina argument verkligen så svaga att du måste nedlåta dig till sådant otrevligt och ovårdat språk??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.