Edward Riedl (M)

Köp inte grisen i säcken – Vilken gemensam politik har ”röd-gröna”

Vi närmar oss höstens val och fortfarande är de röd-gröna i ledning. De röd-gröna är alltså socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. När de leder kan det snart vara av intresse för väljarna att få reda på vad en sådan eventuell regering vill göra tillsammans. För om lite drygt 100 dagar kan det vara de som sitter i regeringen om det vill sig illa. Så vilken politik kommer en sådan regering att bedriva? Än så länge är det ingen som vet. Vad händer med kärnkraften, försvaret, vapenexporten, bensinskatten arbetskraftsinvandringen, friåret, 35-timmars arbetsvecka och en mängd andra frågor? I flera av de här frågorna har de tre partierna helt olika uppfattningar. Så vad kommer att hända om de vinner? Hur många jobb kommer att försvinna med deras politik? Hur mycket kommer svensk konkurrenskraft att försämras med deras politik? Det börjar vara dags för media att börja ställa de vassa frågorna. Väljarna förtjänar svar innan valet.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. lf

    Jag tror att du skall sluta att oroa dig för maktskiftet.Det finns en stabil erfarenhet som socialdemokraterna kommer att leda landet in i framtiden.
    Ditt politiska avtryck är ju att du har suttit i trafikutskottet.
    Om du där skall representera Västerbotten så har vi anledning att vara besvikna.Du inte drivit frågor som har varit Västerbotten till fördel.
    Jag tror inte att du skall slå dig för bröstet.
    Men att cykla det kan du och kanske köra fritidsbåtar.Håll dig till dessa områden i fortsättningen.
    Du kommer att få det svårt i kommande val.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag kommer fortsatt att beskriva min oro för ett eventuellt maktskifte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.