Edward Riedl (M)

Alliansen ger klartecken för arbetet med…

Alliansen ger klartecken för arbetet med Norrbotniabanan! Nu sätter alliansregeringen ner foten och arbetet med att hitta en seriös finansiering för bygget av Norrbotniabanan kan börja. Inom ramen för det alliansen kallar Sverigebygget med stora satsningar på fler jobb, fler bostäder och stora infrastruktursatsningar i hela Sverige återfinns också Norrbotniabanan. Idag presenterade Alliansens partiledare alltså Sverigebygget, med åtskilliga förslag fram till 2035 omfattande bl.a. stambanor för höghastighetståg, ny fast förbindelse till Danmark, förhandlingar om satsningar på infrastruktur och kollektivtrafik i Stockholm, Göteborg och Skåne och prövning av förutsättningarna för fortsatt utbyggnad av järnvägen i norra Sverige med betydande inslag av medfinansiering från näringsliv, kommuner och regioner. Mot oss står socialdemokraterna som bara vill bygga 9 kilometer Norrbotniabana fram till 2025.

Självklart är vi allianspolitiker från Norrland väldigt glada för att vårt arbete nu gett oss möjligheten att på allvar hitta en seriös finansiering och byggande av Norrbotniabanan.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. "Dosan"

    Dumheter, det här är valfläsk av klass. Ni kommer aldrig att kunna finanisera detta fläsk än mindre genomföra det. Det är spel för gallerierna och kommer aldrig att leda till att järnvägsnätet byggs. Ni har helt enkelt inte pengar. Vem ska betala för kalaset? Skatterna är ju sänkta till bristningsgränsen och statskassan har knappt råd att sätta lunch på bordet för lågstadie-eleverna, än mindre bygga nån glassig järnväg.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det måste vara jobbigt för dig när dina politiska motståndare levererar bra förslag.

  2. lf

    Här kan vi väljare se hur det ena partiet efter det andra kommer med överbudspolitik.Man bollar med årtal som ligger så långt in i framtiden att vissa av våra barn är pensionärer. Vilka kostnadsberäkningar ligger till grund.Är lågkonjukturerna inberäknade.
    Men Edvard Riedel har tydligen nu fått ett halmstrå av Reinfeldt att hålla sig kvar på.
    Kan du slutligen förklara vad en seriös finansiering är.Den har ni väl letat i många år.
    Billiga poänger Edvard Riedel.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Seriös finansiering är när man har finansiering på plats innan byggstart eller löften om densamma. Nu har vi det.

  3. Fredrik

    Vad är detta för dåligt skämt?? Alliansen skryter med infrastruktursatsningar som de kallar #sverigebygget. I södra Sverige satsas hundratals miljarder statliga skattekronor, i norra Sverige ska man utreda huruvida det behövs ny infrastruktur, och om den behövs så ska företag och kommuner betala… ”Prövning av förutsättningarna för en fortsatt utbyggnad av järnvägen i norra Sverige med ett betydande inslag av medfinansiering från näringsliv, kommuner och regioner.” Ladda ner och läs den tiosidiga broschyren som avslutas med en Sverigekarta… http://www.alliansen.se/2014/07/alliansen-presenterar-sverigebygget-fler-jobb-och-mer-tillvaxt-hoghastighetstag-och-100-000-nya-bostader/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.