Edward Riedl (M)

Norrbotniabanan har fått klartecken av alliansregeringen

Trots att alliansregeringen nu meddelat att arbetet med Norrbotniabanan kan börja så försöker nu Lennart Holmlund (S) att lura väljarna att tro att så inte är fallet. Alliansregeringen presenterade Sverigebygget under Almedalsveckan som innehåller stora satsningar på infrastruktur i hela Sverige fram till 2035. Jag förstår att det är jobbigt för socialdemokraterna att alliansregeringen nu så tydligt signalerat hur man vill satsa framåt. Faktum är att det enda socialdemokraterna lovat väljarna är att det ska byggas 9 kilometer Norrbotniabana av totalt 270 kilometer fram till 2025.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. "Dosan"

    Hur ska ni finansiera detta? Ni tömmer ju skattkistorna så det finns ju inga pengar kvar och de pengar som finns går till att göda era kompisar bland riskkapitalet, det tas ut som vinst av privata vårdbolag och i övrigt tar ni det själva och åker på olika resor.

    Det är en sak att lova guld och gröna skogar men även en efterbliven mus ser ju att ni inte kan finansiera era löften.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du kan enkelt läsa dig till hur vi tänker finansiera satsningarna i Sverigebygget. Statsskulden är dessutom betydligt lägre idag än när vi tillträdde för 8 år sedan.

  2. Anders

    Hur kan det, genom att utse en förhandlingsperson, innebära att Alliansen gett klartecken till Norrbotniabanan?
    För mig känns det väldans långt kvar till beslut…

  3. JonasE

    Det är lätt att lova pengar i framtiden, när ni troligen inte har makten och slipper alltså Finansiera era egna löften, men var är finansieringen nu ??………luktar som de ökande anslagen till Försvaret som ni gärna pratar om, men att ni sen tog igen på annat sätt så det i slutändan blev ca 100 miljoner mindre ”glömmer” ni bort…………Allianspolitikens bedräglighet har tydligen inga gränser !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Med ditt resonemang skulle vi aldrig kunna lägga infrastrukturplaner.

  4. Staffan Dahlberg

    Jag har läst ”Sverigebygget”, och konstaterar att Stockholm är Sveriges nordligaste stad ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.