Edward Riedl (M)

700 missilattacker mot Israel – Självklart måste Israel försvara sin befolkning

Hamas skjuter dagligen raketer mot Israel med målet att döda civila. Samtidigt har Israel som den enda fungerande demokratin i mellanöstern ett stort ansvar med på vilket sätt de hanterar hoten mot sitt lands befolkning. För självklart måste Israel kunna försvara sin befolkning mot den terror Hamas utsätter dem för. Men Israel måste både i ord men också handling visa att civila dödsfall är oacceptabelt i konflikten. Där har Israel som demokratiskt land ett större ansvar än terroristorganisationen Hamas.

 

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

  1. mexan

    Hamas måste visa musklerna inför IS (tidigare ISIS) Hamas använder mänskliga sköldar, ser till att ha sina baser i vanliga hus bland civila.

    Så även om Israel precisionsbombar blir civila lidande. Ser att MP´s Nasser f.ö inte är läskunnig eftersom han skriver att din önskan är att det ska dö fler palestinska barn. rätt grovt skrivet if u ask me..

    Han måste ha missat stycket ;”Men Israel måste både i ord men också handling visa att civila dödsfall är oacceptabelt i konflikten. ” i din bloggpost

    http://blogg.vk.se/nassermosleh/2014/07/13/hur-manga-barn-ska-do-innan-du-blir-nojd-edward-riedl/

    Stöder man Hamas så öppet som han gör ger det en kalla kårer..enögd människa.

    • Lahm

      Att skicka 700 missler till Israel med målet är att döda civila är helt oacceptabelt. Israel har rätt att försvar sitt folk mot sådana dåd som Hamas gör. Terror organisationen Hamas genomför ett krig för andras räkning och det är inget nytt men det värsta är att MPs första man så här öppet stödjer Hamas är oroväckande. jag tycker väljarna borde tänka om vem de röstar på till nästa val i September och är inte förvånade när många medlemmar i mp Umeå hoppar av partiet på grund av sådana och annat som sker inom partiet.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Mycket grovt övertramp av Nasser Mosleh måste jag säga. Jag har inte upplevt värre under alla mina år i politiken.

  2. Ali

    Du som är en vuxen och smart man, #1 vad är egentligen en terrorist? Jo en person/grupp som ej kan lösa en konflikt med något sätt förutom våld. Det palestinska folket försökte demonstrera och göra politiska insatser för att få tillbaka sitt land, tillbaka fick de skjutna söner, mördade mödrar och uppbrända barn (som fortfarande vid liv). Demonstration funka inte, för att kasta sten mot stridsvagnar fick de bomb attacker! Och du påstår att de är Hamas fel för att de skjuter mesiler som inte skapat ett ända dödsfall!! Men de tusentals cevila som dött av de palestinska folket under de senaste 50 åren tänker du inte alls på? De miljontals folk som är på landsflykt tänker du ej på! Tack för mig..

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag oroas av din och andras fullständiga oförmåga att se mer än ena sidan i den här konflikten.

  3. steve boden

    Hej Riedl.
    Vem kan förneka en stat/land dess rätt till försvar….
    Sett i dess större sammanhang är läget som du vet ytterst komplicerat, den israeliska ockupationen av arabisk mark är grunden till det onda. Även om det smärtar att hamna på samma sida som V, skulle en mer kritisk hållning till den fullständigt orättfärdiga hållning du som moderat intar vara otroligt uppfriskande, och en omprövning av gammal skåpmat/”sanning”, som ni tidigare så gärna gjort inrikespolitiskt(nya arbetarpartiet).
    Kom inte med dessa enkla påståenden, det skapar inget förtroende för dig herrn Riedel.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Läs gärna vad jag skrev igen. Sedan går det alltid att gå lite längre bak i tiden och vrida allt till den ena eller andras fördel. Sådant lär sannolikt aldrig bidra till lösningen på den här konflikten. Den som kommer fram till att den ena eller andra sidan bär allt ansvar i den här konflikten har helt fel. Däremot har Israel som demokratiskt land där de befinner sig idag ett större ansvar vilket jag skrev om.

  4. Bergis

    Ledsen Riedl. Men Israel är ingen demokrati. Israel är en apartheid stat som ockuperar och masslaktar det palestinska folket. Judarna upplevde förintelsen under nazi Tyskland men nu har dom själv upprättat koncentrationslägret Gaza. Inte underligt att det kommer över raketer från gazaremsan. Raketerna är dom fattigast sätt att försvara sig mot förtrycket.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag vet att många på vänsterkanten även i Sverige har väldigt svårt för att förstå det enkla konceptet med demokrati. Demokrati är alltså när ett land kan välja och välja bort sina ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.