Edward Riedl (M)

Sjöstedt återanvänder pengar fler gånger…

Sjöstedt återanvänder pengar fler gånger och lovar allt åt alla

Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har presenterat ett förslag kring infrastruktur i norra Sverige. Förslaget får kritik från Edward Riedl, moderat riksdagsledamot från Västerbotten och ledamot av riksdagens trafikutskott som menar att Sjöstedt återanvänder samma pengar flera gånger för att kunna lova satsningar runt om i Sverige.

Delar av oppositionen verkar nästan ha satt i system att lova något åt alla, trots att man inte har någon ordentlig finansiering säger Edward Riedl. Vänsterpartiet har lovat att bygga extremt kostsamma höghastighetståg i södra Sverige, öka banunderhållet och bygga flera nya banor runt om i Sverige. Även om V är beredda att höja skatterna på jobb och vägtransporter så fattas det mångdubbelt större belopp för att klara alla infrastrukturlöften. Man kan också fråga sig hur de ska kunna genomföra detta tillsammans med S som säger nej till flera av dessa skattehöjningar och därmed har de ännu mindre pengar att satsa fortsätter Riedl.

Från Alliansens sida så är Norrbotniabanan med i vårt paket för ett Sverigebygge. Det finns goda möjligheter att påbörja bygget före 2025. Däremot så lovar vi inte mer än vad vi kan hålla utan en byggstart kräver även medfinansiering från regionala intressenter avslutar Edward Riedl.

Idag har jag skickat in detta pressmeddelande när V nu är ute och lovar allt åt alla.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. lf

    Du kör med att oppositionen lovar allt åt alla.
    Anders Borg och Reinfeldt har ju sagt att ni skall säga så.
    Men kan du säga vilka grupper får det sämre med er politik.Det är ju intressant för väljare att få veta att alla får det inte lika bra.
    Hur kan du göra poäng av Norrbotniabanan då du inte engagerat dig ett dugg under era 8 år.
    Att lita till medfinansiering är ett slag i luften.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu har jag seriöst jobbat med att få till Norrbotniabanan under mina år i riksdagen. Nu har vi också ett seriöst förslag på genomförande på plats.

  2. JonasE

    Det du egentligen säger är att inte Alliansen heller har finansieringen helt klar………..så – fixa den och sen kan du gnälla på andra som itne heller har sin finansiering helt klar !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Alliansregeringen har nu möjliggjort det fortsatta arbetet för att ro både Norrbotniabanan och andra satsningar i land.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Alliansregeringen har nu möjliggjort det fortsatta arbetet för att ro både Norrbotniabanan och andra satsningar i land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.