Edward Riedl (M)

Bra gjort av VK att skänka pengarna från SD till flyktingbarn

Som politiker blir det ofta att man kritiserar media när man anser att de gör fel. Det handlar om att det egna partiet syns för lite eller att andra partier syns för mycket. Det kan också vara att det egna partiet framställs på ett ofördelaktigt sätt eller att andra partier slipper granskning. Alldeles för sällan säger vi att någon faktiskt gör något bra. Då nickar vi allt som oftast i tysthet. Men VK:s beslut (kanske vara det Näslund) att tillåta sverigedemokraterna att annonsera och samtidigt skänka pengarna till fördel för flyktingbarn lyckas i samma handling att förmedla både humanism och respekt för allas rätt att komma till tals i en demokrati. Att stänga ute SD från olika kanaler stärker dem bara. De som vill stänga SD ute från möjligheten att föra ut sina åsikter är väldigt ofta personer på vänsterkanten med många gånger svag respekt för demokrati och öppenhet. Inte alla men väldigt många. I ett öppet demokratiskt samhälle ska alla få föra ut sina åsikter och sedan röstar vi medborgare i öppna och fria val på dem vi vill ska företräda oss. Det är en bra ordning och innebär att även de som har åsikter som inte delas av flertalet måste få komma till tals. Den som vill börja begränsa vilka åsikter som ska få torgföras och inte hamnar alltid i gränsdragningsproblematik. Att förbjuda dåliga åsikter är alltid en dålig idé. Däremot är det en bra idé att VK i samma handling står upp för både humanism och respekten för att låta alla komma till tals.

 

Edward Riedl (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.