Edward Riedl (M)

Fråga Edward – 20

Ställ en fråga i den här bloggen så får du ett svar i morgondagens videoblogg. Blir det väldigt många frågor så kommer jag givetvis inte att hinna eller ha möjlighet att besvara alla. Men jag kommer att göra mitt bästa.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. Anna Andersson

    Jag hade just bestämt mig för att rösta på er moderater i kommunalvalet men ditt agerande gör mig mer än tveksam. Jag har försökt att tänka att man inte behöver vara vänster för att bry sig om sina medmänniskor, att man kan vara moderat och ändå kämpa för fattiga och utsatta. Så är du den enda av politikerna i debatten som inte ger pengar till de stackars tiggare som vi har! Fy vad besviken jag blev. Det var otroligt lågt av dig att säga att det inte har någon betydelse, att det inte hjälper. Om du var hungrig skulle du nog gärna ta emot ett mål mat, även fast det inte löser hungern för alla andra samtidigt. Riktigt pinsamt, jag hoppas att inte den åsikten är den rådande inom moderaterna i Umeå.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Hej Anna!
      Tack för att du skrev det här så jag får förtydliga. Självklart har inte empati med höger eller vänster att göra. Jag jobbar för att vi ska hjälpa dessa människor på riktigt. Att skänka en 20-lapp till någon eller tillåta dem att tälta centralt i Umeå är inga hållbara lösningar. Alliansregeringen har avsatt pengar för att hjälpa Rumänien att ta hand om de utsatta som finns där istället för att de ska tvingas till tiggeri runt om i Europa. Kommunens socialtjänst ska garantera att de som vistas inom kommunens gränser har det drägligt. Det innebär att det är där vi ytterst ska garantera att ingen går hungrig eller tvingas leva under oacceptabla former. Jag vill inte att vi ska vrida tillbaka tiden och låta människor vara beroende av andras allmosor. I ett civiliserat samhälle ska ingen berövas sin värdighet för att överleva. Det tänker jag aldrig acceptera. Lösningen kan bara vara att vi erbjuder Rumänien ekonomiskt stöd och från övriga EU tvingar dem till att faktiskt ta hand om de utsatta i sitt eget land. Inget annat är acceptabelt för mig.

      Sedan skänker jag pengar till Röda Korset och Rädda barnen för att stötta deras verksamhet.

      Jag kommer givetvis också att svara dig i en videoblogg också. Men jag kände att det var viktigt att svara dig snabbt på detta även så här. Jag för gärna fortsatta samtal med dig om de här viktiga frågorna. Du är varmt välkommen att ringa eller maila mig. Min mail är [email protected]

      MVH Edward Riedl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.