Edward Riedl (M)

Alliansen förlorade regeringsmakten – Men de röd-gröna ser inte ut att ha vunnit valet

En stökig höst väntar. Precis som Fredrik Reinfeldt så enkelt beskrev det innan valet: Den som inte är förberedd är oförberedd. Väljarna verkade inte fundera så mycket över just det. Men nu ser vi resultatet och sannolikt kommer det att pågå i fyra år. Dörrar kommer att slängas i ansiktet på varandra inför tv-kamerorna när de röd-gröna partierna som inte förberett sig innan valet nu efter valet inte kommer överens. Vi har sett det förut och vi kommer att få se det igen. En del tycker säkert att det är rolig tv-underhållning. Problemet är bara att det följer med en prislapp i sådant. Det kommer att leda till lägre tillväxt, förlorade jobb och oro på finansmarknaderna. Allt sådant som i slutändan betalas av hushållen i form av högre kostnader och lägre löner. Dessutom är det i dagsläget högst osäkert om det ens blir någon röd-grön regering. S vill regera ihop med MP. V får inte vara med. Då är S och MP mindre än alliansen och kan i det läget inte bilda en regering med annat än att ett par allianspartier följer med över vilket känns rätt osannolikt. I det läget går regeringsbildandet över till moderaterna och alliansen igen. Hur det än slutar så kommer hösten att bli riktigt skakig. För även om en svag och illa förberedd röd-grön regering kan bildas så är det först då arbetet börjar. En försiktig gissning är att svenska folket så fort de får möjlighet väljer att rösta bort denna röd-gröna röra.

 

För egen del kommer jag att fortsätta jobba för Västerbotten och Sveriges bästa oavsett vilken plattform det än må ske ifrån.

 

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. John

    Ja du Edward , resultatet av valet är ett betyg åt regeringens misslyckade politik , 87 000 utförsäkrade och b.l.a. , 2400 flyktingar tas hit till Sverige varje dag å vi har 487 000 arbetslösa . Hur hade du tänkt lösa det utan att det ska kosta Sverige något ?Det är nog inte underligt att SD har fått så många röster . Det är ju från ditt parti som alla avhoppare kommer ifrån och går över till SD , även från S . En som blir arbetslös kostar oerhört med pengar , men en flykting genererar bara pengar ??? Jag får inte ekvationen att gå ihop ! Kan du förklara ?

  2. lf

    Så kom då en äntligen en blogg från Riedel.Om medborgarna skulle tro att en självrannsakan skulle ha varit på plats då tar man helt fel.Han antyder att väljarna har tagit detta val som en rolig TV underhållning. Jag har aldrig hört en ledande politiker så flagrant underkänt väljarnas val.Erkänn för en gångs skull att ni moderater inte kunnat bemästra SD och föra en bra politik. Skyll inte på väljarna.
    Din sista mening menar jag är helt fel.Du har aldrig jobbat för Västerbotten,du har jobbat för Reinfeldt i Stockholm.

  3. JonasE

    man får väl säga samma sak som ni gjort tidigare – enda sättet för oppositionen att fälla regeringen är att göra gemensam sak med SD………….

  4. Mattias

    Det borde väl vara alliansens värsta mardröm om de skulle tvingas bilda regering med de valresultat som vi fått?

    Vad som oroar mig, och som jag skulle vilja ha din synpunkt på är följande:

    1. Vad händer nu när Reinfeldt, Borg och Bildt försvinner efter en sådan motgång? Blir det återgång till gamla moderaterna?
    2. Kommer nästa partiledare att vara lika konsekvent i sitt motstånd mot SD? ( enligt Valu är ju moderata väljare mer positiva till samarbete med SD än andra partiers väljare)
    3. Kan du på något sett se hur erat benhårda ”blocktänk” bäddar för en sits där SD i stort sett alltid kommer att inneha en vågmästarroll?

    Själv hoppas jag att S+Mp lyckas bra.

  5. Bergis

    ”Det kommer att leda till lägre tillväxt, förlorade jobb och oro på finansmarknaderna.” Det har du faktiskt rätt i Edward. Och vad beror det på? Politikerna är beredda att skjuta Sverige i sank på en endaste fråga. Man vill försvara en generös asyl och anhöriginvandring till varje pris, kosta vad det kosta vill. Begåvat?

  6. Mange

    Hej !
    En fråga, jag satt och tittade på Bengt Westerberg och han sa en sak som fick mig att fundera lite på er politiker.
    Alla som ger sig in i politiken är där för att dom vill hjälpa till och göra Sverige bättre ??

    Hur skulle det vara ifall Socialdemokraterna och Moderaterna samarbetade ?
    Jag skulle vilja att du tänker igenom detta och ger ett svar på den frågan, och jag vill inte ha nått om att väljarna de och väljarna det, för om man kollar på det hela så är blockpolitik är ansvarslös lösning på hela det demokratiska, men att tex som nu S vill inte samarbeta med dom men kanske med dom osv .. varför ska man nobba chansen att få hjälpa till och styra Sverige till ett bättre land, som tex Folkpartiet och Centern… detta är små partier egentligen inte haft en egen politik på det senaste 8a åren… varför ?? jo för det är ”ni” Moderaterna som har styrt allt.. och dom andra har bara vart ett släptåg.
    Varför jag tycker att blockpolitik inte är bra, för att om jag vill rösta på tex C så vill ju jag att dom ska föra den politiken som dom säger in för valet, men genom en block lösning så blir det alltid det ”större” partiet som styr villkoren. Alltså kommer dom lovorden som C gav inför valet inte att hållas .. kanske får dom om dom har tur igenom ett förslag men ändå så blir som inte förslaget deras utan det blir blockets förslag.
    Sen om ja röstar på tex C så är det ju på dom jag röstar och inte på Moderaterna.. men ändå så blir det ju i slutändan Moderaterna ja röstar på.

  7. rundvikarn

    Och ändå tyckte folk ännu sämre om den blå-bruna sörja som de senaste fyra åren styrt landet
    och röstade bort den från makten .

  8. Janne Tjärnström

    Jag tror att du bör oroa dig för ditt parti på riksplanet. Med lokomotivet Reinfeldt/Borg borta så ter sig framtiden oviss för M. Att ni dessutom är det parti som förlorat mest väljare till SD bör stämma till eftertanke.
    Att alla fyra partier inom Alliansen förlorade röster är ett faktum och en dom från svenska folket som du kanske ska vara mer ödmjuk inför.

  9. Leif

    Gulla med brunskjortorna så får ni ju makten. En stor del av era f.d. Väljare visade ju sitt rätta jag och bytte blå mot brun. Hur länge håller ni emot?

  10. soffliggare

    hade ni höjt a kassan hade jag röstat på er men ni vill ju ha klyftsamhällen tyvärr mer mat åt rika o vi fattiga ska äta resterna ,men det fattar inte ni ,folk ska jobba gratis i fas 3, inga fasta anställningar, gå timtid i flera år utan att få scherma o få sparken då man närmar sig att bli inlasad ,skolan har blivit sämre med er,vård och omsorg har blivit sämre, a kassan är hemskt att ni vill låta arbetslösa straffas ,ams är katastrof,lägg ner det vore det bästa ,stadsskulden har ökat ,och ni säger att ni har bäst ekonomi i hela europa är bara skitsnack ,nog har väll norge bättre ställt än sverige så lär er av dom ,barngrupper är för stora ,ni har samarbetat för mycket med sd under 4 år ,tyvärr kan jag inte komma på nått bra med eran pakt förutom att vi är missnöjda med det ni gjort under 8 år och vi är glada att ni är borta o vi hoppas få slippa er i framtiden
    mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.