Edward Riedl (M)

Vad är skillnaden mellan valet 2010 och valet 2014?

Kan någon av alla politiker, journalister och ledarskribenter som nu vill att allianspartier ska rädda Stefan Löfven förklara något för mig: Vad är skillnaden mellan valresultatet 2010 och 2014?

2010 blev alliansen större än de röd-gröna men i minoritet. 2014 blev de röd-gröna större än alliansen men i minoritet. SD blev i båda fallen vågmästare. Om Stefan Löfven inte klarar det Fredrik Reinfeldt och alliansen klarade de sista 4 åren bör han inte försöka bilda regering.

Det kan omöjligt vara allianspartiernas ansvar att hjälpa Löfven att ta sönder alla reformer som gjort Sverige till Europas mest välskötta ekonomi. Tiden när alla passade upp på S är förbi. Om Löfven inte klarar av att regera i minoritet kan han ju alltid stödja en alliansregering på det sätt han nu vill att alliansen ska stödja S.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. leif

  Skillnaden är att Sossarna kommer att söka stöd för sina förslag hos legitima partier. Ni tog hjälp av SD för att få igenom er politik.

  Hur står du ut med dig själv med den vetskapen?

 2. rundvikarn

  Så du menar att alliansen som förvandlat ett budgetöverskott på ca 80 miljarder/år till
  ett ungefärligen lika stort underskott på bara några år ska slå sig för bröstet och tycka
  att man gjort någonting bra ???

  Tyvärr blir det inte roligt att försöka städa upp efter dyra felsatsningar och nepotism ….

 3. JonasE

  Skillnaden är enkel, och ger SD större makt än dom förtjänar – då lade inte oppositionen gemensamma budgetar ( förutom SD då…), utan då kom det bara en gemensam budget från regeringspartierna, och oppositionens partier lade var sin…..

  Så alla Alliansens reformer är helt plötsligt bra ??…..utförsäkringar…..förstörande av A-kassa……försämrad arbetsrätt…..idiotiska privatiseringar……..osov…….det behövs inte tas sönder i Alliansens reformer – det behöver lagas……..

 4. Ante Johansson

  Skillnaden är att alliansen lägger en gemensam budget vilket dom rödgröna inte gjorde när dom var i opposition. Detta gör att SD kan utnyttja sin vågmästarposition. Konstigt att en proffspolitiker som du Riedl inte själv kan förstå den skillnaden mellan nu och då! Genom att lägga gemensamma budgetar ger ni SD större makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.