Edward Riedl (M)

Den som inte är förberedd är oförberedd

Den som inte är förberedd är oförberedd. De bevingade orden från Fredrik Reinfeldt i valrörelsen börjar nu för många få ett innehåll. Eftersom de röd-gröna inte förberedde sig innan valet är de nu efter valet oförberedda på att regera Sverige. De tre röd-gröna partierna gick till val på att politiska förslag som inte går att förena i en regering. Det går som exempel inte att både satsa mer och mindre pengar på försvaret samtidigt. Stefan Löfven visste om detta under valet men lyckades mörka detta ända fram till valdagen. Problemet är att nu kommer verkligheten ikapp honom. Därav alla förhandlingar i öppen dager där dörrar slängs i ansiktet på varandra och förhandlingsutspel sker via presskonferenser istället för i lugn och ro i mötesrum där förslagens konsekvenser kan analyseras. Många av de som röstade röd-grönt kommer att känna sig grundlurade eftersom de faktiskt trodde att de röd-gröna existerade på riktigt. Trots att de röd-gröna blev större än alliansen ser det ut att bli svårt att faktiskt bilda en röd-grön regering. Som sagt. Den som inte är förberedd är oförberedd. Det är lika dumt i politiken som på matteprovet eller fotbollsmatchen.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Du har små krav på bevingade ord. En googling på ”Den som inte är förberedd är oförberedd” ger bara 53 träffar, som anknyter till fyra moderata bloggare. Det är inte mycket.

  2. Hasse

    Hellre rösta röd-grönt än att låta sd få den berömda vågmästarrollen , men för den blå sidan är väl det helt ok. Tyvärr blev det så iallafall.

  3. Anders

    Vi kan vara glada att väljarna var förberedda, det syntes på Moderaternas resultat i riksdagsvalet, dessa väljare som lämnade er har under 8 år synat en så kallad ”förberedd röra”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.