Edward Riedl (M)

(S)vartmålningen av Sverige fortsätter under Löfvens regeringsförklaring

stefan

 

Det är sorgligt att höra Stefan Löfvens verklighetsbeskrivning under regeringsförklaringen. Han påstår att EU:s mest välskötta statsfinanser är misskötta. Han påstår att EU:s högsta deltagande på arbetsmarknaden är massarbetslöshet. Han fortsätter att svartmåla Sverige. Det är sorgligt att höra hur EU:s bästa politik ska ersättas med höjda bidrag för de som inte arbetar, konstgjorda bidragsjobb och siffertrixande.

 

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

  1. Leif

    Så det ni kallade massarbetslöshet för 8 år sen är INTE det när ni har haft styret. Och politiker är förvånade att folk skrattar åt dom? Hycklare!

  2. totalitär

    Haha lögner från herr riedl som vanligt. Läsa som fan läser bibeln.

    Vi har hög arbetslöshet. Att andra har högre spelar ingen roll.

  3. Dag Lindgren

    Bryr mig om skogen och lite oro. Lantbruksdepartementet, där mycket av skogen legat, läggs ned och deorganiseras. Då kanske SLU förs över till utbildningsdepartementet vilket vi som jobbat där tror vore en nackdel. Ett arbete med en nationell skogspolitik Eskil Erlandsson inlett kanske inte fullföljs på ett bra och engagerat sätt. Det enda som nämns om skog i regeringsförklaringen är fler reservat och mer miljöhänsyn. Detta var i och för sig på väg, men det kunde parats med någon faktor positiv för skogsbrukets betydelse, tillväxt och ekonomi också, och kanske blir onödigt omfattande nu. Åsa Romson blir biträdande statsminister och miljö och energiminister och hon har gjort uttalanden och ställningstaganden jag ogillat förut. Politiken blir väl att försvåra att skogen huggs ned för att inte störa ekosystemen och inte frigöra kolet i träden utan att lyssna på att aktivt skogsbruk är långsiktigt bäst för miljön förutom för ekonomin!

  4. Christian

    Hoppas verkligen ni kommer riva ut alla deras dåliga förslag ur budgeten. Majoriteten vill inte se denna politiken.
    Kör hårt.
    Christian

  5. Gandalfdenvite

    Alliansens mest skadliga beslut var införandet av Fas 3, och det var detta som till stor del bidrog till att Alliansen röstades bort från regeringsmakten!
    Även de som saknar ”social kompetens” har rätt till AVTALSENLIG LÖN för den arbetsinsats som de utför! Fas 3 handlar enbart om att vuxna människor ska pysselsättas som om de vore förskolebarn i behov av ”barnvakt” hela dagarna! Anordnarbidragen leder dessutom alltid till att ordinarie riktiga jobb ersätts, och företagen utnyttjar dessa arbetslösa ur Fas 3 som gratis skattefinansierad arbetskraft/slavar! En referens där den arbetslösa varit ”brukare”/patient intagen i Fas 3 är inte en ”merit” utan snarare en kraftig belastning i det fortsatta jobbsökandet, vilket är en stor anledning til att det är så svårt att ta sig ur Fas 3 när man väl hamnat där! Att påstå/tro att de som hamnar i Fas 3 gör det eftersom de lider av problem som gör att de kräver konstant handledning av en framtida arbetsgivare innebär ju att det är en ännu större belastning i cv att tvingas skriva in tvångsintagning i Fas 3!
    Ifall den tvångsintagne i Fas 3 kommer försent någon morgon så drabbas denne av avdrag på försörjningsstödet, vilket ju redan från början ligger på lägsta möjliga existensminimum!
    Att vara äldre än 40 innebär inte att man har sämre social kompetens, men trots det så anses man vara näst intill oanställningsbar, särskilt när unga arbetssökande numera är så väldigt mycket billigare tack vare den sänkta arbetsgivaravgiften för unga!

  6. Stefan

    Är inte heller särskilt förtjust i den nya regeringen. Men jag vänder mig mot att man kallar Lövens åtgärder för bidragsjobb. Vad är Fas 3 om inte bidragsjobb ? En arbetsgivare kan få uppemot 5 000 kr i månaden om han tar emot en praktikant därifrån. Uppemot 35 000 har denna typen av bidragsjobb en av Sveriges största bidragskaruseller någonsin. Hur kunde denna åtgärden gå igenom hos Moderata samlingspartiet är för mig en gåta.

    Sedan måste invandringen till Sverige ner till europeisk nivå. Till samma nivå som Moderaternas systerpartier Europa anser vara rimligt. Utan att lyfta denna fråga kommer denna regering att få sitta kvar väldigt länge kanske i 20 år framöver.

  7. JonasE

    När skall ni Moderater städa bort era valaffischer ?? – var just upp till min sommarstuga mot Borgafjäll/Dorotea till, och det enda valskräp som fanns kvar var erat…………..det var inte bara enstaka heller…

    Räckte inte de mörka bidragspengarna ni använt till er/din kampanj till att städa efter er ??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.