Edward Riedl (M)

Att le(V)a som man lär

Idag kan vi läsa i VK om den tidigare vänsterpartisten i landstinget som trots nytt jobb ändå har tagit ut sin fallskärm på drygt 30 000 kronor i månaden. Jag kommer alltid att försvara bra men rimliga ersättningar till politiskt förtroendevalda. Tanken med den typen av ersättning som den tidigare vänsterpartisten kvitterar ut är att ställa om från politiken till yrkeslivet igen. Tanken är inte att den som haft ett politiskt uppdrag ska kunna ha dubbel lön under flera år. Det är att missbruka systemet. När jag lämnade landstingspolitiken för 4 år sedan så ansökte jag aldrig om någon fallskärm av det enkla skälet att jag hade ett nytt uppdrag som jag fick ersättning ifrån. De flesta jag vet resonerar precis så. Men jag har inga synpunkter på att de som behöver extra tid för att komma till ett nytt arbete använder möjligheten som finns.

 

Det som gör mig mest irriterad är faktiskt att vänsterpartiet aldrig varit med och tagit ansvar för rimliga villkor till politiskt förtroendevalda. Istället är de alltid populister som ska ta billiga poäng genom att vara emot rimliga villkor för förtroendevalda. De vet att alliansen, socialdemokraterna och oftast miljöpartiet istället tar det ansvaret. När dessutom samma vänsterpartister som varit emot rimliga arvoden sedan missbrukar systemet på ett sätt som de flesta andra faktiskt inte gör är det direkt ohederligt.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Oj oj oj, nu har det brunnit rejält i proppskåpet hos hr Riedl och han kastar stenar i glashuset för allt vad han orkar!

    Var försiktig, det krävs inte speciellt mycket granskande för att hitta borgare som illegalt missbrukat systemet. Ni är alla korrupta och nu försöker du avleda uppmärksamheten.

    Patetiskt.

  2. Thomas Forsvall

    Hej Edward

    Sen när har V gjort sig kända för att ta ansvar? Detta är ungefär lika osannolikt som att vår nya miljöminister skulle erkänna felaktigt användande av båtmåla och det andra ”röret” erkänna jaktintresse.
    Kommunismen bygger på att ett stort antal arbetare ska föda ett litet antal i partieliten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.