Edward Riedl (M)

Bara i vänsterns värld drivs företag utan vinstintresse

När den nya regeringen nu föreslår att lagstifta bort vinster i välfärden så ser de själva ingen stor dramatik i det hela. De säger själva att de inte vill ha bort de privata företagen, bara deras vinster. Det är bara logiskt i vänsterns värld. Alla som fortfarande befinner sig i verkligheten vet att vinstförbud i praktiken innebär att de privata företagen försvinner. Det är samma logik som med lön för anställda. Om arbetsgivaren säger till sina anställda att de givetvis ska känna sig välkomna att få fortsätta jobba i hans företag – Fast nu utan lön. Då förstår de flesta det orimliga. Det är samma för en företagare. Utan vinst finns det i grunden inget företag. Det vore bättre om regeringen istället vågade berätta att de vikt ner sig för vänsterpartiet och nu är emot privata företag i stora delar av svensk ekonomi. Det vore fortfarande förödande. Men åtminstone ärligt.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. Leif

    Bra, jag vill inte komma på en vårdinrättning och få höra att jag inte är lönsam. Nog bara i högern värld som det är OK

  2. "Dosan"

    Som vanligt är det du som inte har någon verklighetskontakt, trots att du handviftar och försöker skylla på vänstern.

    Vänstern har helt rätt här. Det ska vara vinstförbud. Din jämförelse med att jobba utan lön är bara lam och patetisk.

    Det här handlar om att det ska vara vinstförbud på företag som samtidigt tar in skattepengar för att driva sin verksamhet, exempelvis skolor och åldervård. Under de åtta år som ni hade makten har det om och om igen uppdagats hur riskkapitalister köpt loss välfärdsverksamhet för att sedan åtnjuta tjocka skattepengar, varpå de flyttar ut dessa skattepengar ur landet, alltmedan man minimerar verksamheten in på skelettet för att maximera vinsterna.

  3. JonasE

    Ni som påstås vara så rädda om skattepengar, – när det gäller att sponsra privata vinster så är ni väldigt generösa, men när det gäller dom som verkligen behöver – sjuka och arbetslösa så är ni plötsligt väldigt rädda om pengarna……………vem skulle behöva det mest i din värld ??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.