Edward Riedl (M)

Flygskatt hotar 10 000 jobb i Sverige

flyg

 

Jag har ikväll debatterat S och MP-regeringens förslag om flygskatt i Sverige mot finansminister Magdalena Andersson (S)! En sådan skatt hotar 10 000 jobb i Sverige utan att några större miljövinster uppnås. Det är både dålig ekonomisk politik likväl som dålig miljöpolitik.

 

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

  1. "Dosan"

    Det här är hörsägen i bästa fall. Kan du lägga fram lite underlag istället för att bara hitta på siffror ur tomma luften? Nej, det kan du såklart inte. Finns inget som stödjer dina påståenden.

  2. Per-Ola Moström

    Och på vad grundar du dessa gissningar ifrån?

    Vi måste väl åka tåg miljövänliga istället – och det skapar ju också jobb!

  3. Micke

    Du vill inte åka tåg! Säg som det är istället för att dra in en massa trams om hotade jobb. Minskade jobb i en sektor brukar dessutom innebära ökade jobb i en annan sektor.
    Hastighetståg på 3-400 km i timmen vore perfekt. det är framtiden – inte flyg som förstör miljön på planeten.
    Att fixa till den skadade moljön kommer kosta hundrafalt mer än de jobb du påstår hotade. Ta av skygglapparna och försök se the big picture.

  4. JonasE

    Nu är det ju så att det också ger jobb så frågan är vad + och – blir i slutändan, men som vanligt så nöjer du dig med siffertrix istället för all fakta på bordet…………

  5. Dag Lindgren

    Bildt fick sin dator hackad och tiggarbrev sändes till hela maillistan. Riksrevisionen säger att datasäkerheten är botten. Jag har flera gånger personligen på denna blogg sagt att detta är något staten borde göra något åt. Men riksdagen tiger. Riksrevisionen nämnde tydligen inte polisen.
    Jag föreslår frågor i riksdagen vad polisen gör åt det. Eftersom jag skriver till dig som min riksdagsman så gör något så att någon i moderaterna tar upp det!
    Jag har här på min blogg skrivit att var annan månad får jag ett telefonsamtal att det är ett allvarligt fel på min dator och jag måste göra ditt och datt och är jag korkad nog att göra det så kapas min dator och kan sedan göra mycket trassel.
    Ungefär varje år får jag tiggarbrev av samma typ som Carl Bildt sände ut, Någon kompis behöver omedelbart pengar.
    Etc etc. Men vad gör riksdagen för att se till att en tillräckligt stor och kvalificerad enhet arbetar med att spåra och stoppa sånt här? Som jag kan anmäla till med något hopp om att det verkligen hjälper?

  6. Mr Cool

    Flygskatt handlar uteslutande om att klå världens näst högst beskattade folk på ytterligare pengar men det skall bli kul att få åka tåg till Kanarieöarna och Mallorca för att inte tala om Island och USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.