Edward Riedl (M)

Blir det något extraval i mars?

När Stefan Löfven meddelade att han tänkte utlysa nyval så var det inget annat än ett försök till att tvinga ett eller flera allianspartier till samarbete med S och MP-regeringen. När alliansen då meddelade att vi gärna möter väljarna tillsammans igen för att på nytt be om förtroendet att som allians få styra Sverige borde rimligen Löfvens intresse för ett extraval svalnat betänkligt. Med utåt har han fortsatt haft linjen att ett extraval är bra för S. Att vi i alliansen gärna möter väljarna när de röd-gröna visat fullständig oförmåga att regera Sverige är ingen högoddsare. Men att Stefan Löfven tycker det verkar vara en bra ide är för mig väldigt förvånande. Om vi utgår från att SD sannolikt hamnar strax över eller strax under 10% så lär inget block rimligen ensamt kunna få egen majoritet. I det läget blir det helt obegripligt att S tycker nyval är en bra ide. Det bästa som kan hända Löfven är att han återigen blir största minoritet och hamnar i precis samma situation som idag. Det finns ingen uppsida i ett extraval. När nu LO går ut och tycker Löfven ska ställa in extravalet är det sannolikt regisserat för att Stefan Löfven ska få en möjlighet att dra sig ur sitt löfte om extraval. Om socialdemokratin inte fullständigt havererat så kommer Löfven antingen att ställa in extravalet den 22 mars eller gå till ett extraval för att han vill lämna över till alliansen igen då han inser att uppgiften varit honom övermäktig.

 

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

 1. Leif

  Låt Alliansen styra tillsammans med SD som tidigare. Så får vi sparka ut alla tiggare och samer ur vårt land. Så du resonerar?

 2. Sixten Jonsson

  Klockren analys av strategin med nyval nämligen att meningen var att tvinga något alliansparti till förhandlingsbordet för att nuvarande regering ska kunna behålla Rosenbad som är det överordnade för Löfven och vilken budget som gäller är av mindre betydelse eftersom han gladeligen sitter kvar och administrerar en alliansbudget.

 3. JonasE

  Frågan kvarstår – vad skulle ni gjort bättre ??, då SD säger sig fälla alla budgetar, och oppositionen inte ens vill förhandla…………….den sitsen kan Alliansen lika gärna sitta i efter Mars – eller S en gång till….

  Förr eller senare så måste någon ge sig – frågan är bara om det är till SD eller någon annan……..Alliansen tycks vara fullt beredda att regera med SD:s stöd – det är bara S som tydligt sagt annat….

 4. Anders

  Nu har du åter igen förklarat hur dålig S är.
  Kan du förklara för oss väljare hur ni i M gör efter extra valet om ni mot förmodan vinner över S men ej får igenom er budget.
  Jag tror nog inte att du vill svara på denna fråga, mitt svar är att ni samarbetar åter igen med SD.

  /Anders

 5. Isak

  Om det blir något extra val beror på om Moderaterna och alliansen kommer att
  samarbeta med det rasistiska partiet SD. Än har inte Herr Riedl och Moderaterna
  förklarat hur dom kommer att ställa sig. Det duger inte att i det parlamentariska läge
  som råder, säga vi kör vårat race i Alliansen så får dom andra sköta sitt. Bevisligen
  gjorde moderaterna ett dåligt val i höstas, och tappade väljare till SD. Nu tänker man ta
  tillbaka dom genom att samarbeta med SD?

 6. Bergis

  10% ??? Herregud! Vi har ju ökat till 16% i senaste Novus mätningen. Moderaterna backar samtidigt med 2.2%. Enligt Novus ökar SD-stödet särskilt bland kvinnor i åldersgrupperna 18–29 år och 50–64 år, samt bland högutbildade, tjänstemän och TCO-medlemmar. Ökningen märks mest i Stockholmsregionen och Sydsverige. SD tar framförallt väljare från M och S.

  Migrationspolitiken sänker hela Alliansen. Ni ställde er bakom Miljöpartiets migrationspolitik och får nu betala för det. Väljarna flyr när Löfven skriker nyfascist. När Anna Kinberg Batra trots protester från ledande moderata kommunalråd hellre pratar om integration och migration. Ni kommer att förlora stort Riedl.

 7. €dor

  Jag tror inte vi ska börja ta ut något i förskott. Just nu rasar alliansen så var inte så nöjd du. S framåt nästan 4% när det är tre månader kvar. Men trenden är tydlig, alliansen är körd vilket som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.