Edward Riedl (M)

Besvikelse men ändå en långsiktigt bra överenskommelse

På ett rent personligt plan känner jag just nu en stor besvikelse över att vi inte får kasta ut sossar och miljöpartister från Rosenbad redan den 22 mars 2015! Men långsiktigt är överenskommelsen om att i framtiden kunna regera Sverige i minoritet givetvis rätt och riktig. Men just idag tänker jag tillåta mig att vara besviken. Imorgon börjar vi arbetet med att vinna tillbaka regeringsmakten 2018!

 

Edward Riedl (M).

14 kommentarer

 1. mexan

  Jag hoppas att detta bara är hokuspokus fram tills Batra blir vald och att en kraftig skillnad i migrationspolitiken syns, annars blir det precis som ni absolut INTE fick göra= skåpa ut er i ett träsk av ”tyckalika” tillsammans med de andra partierna, det gör ju SD till det enda oppositionsalternativet. SNÄLLA- SÄG att ni har något i rockärmen?!

  F.ö god fortsättning.

 2. Isak

  Bäste Herr Riedl. Svenska folket hade i fria och allmänna val sparkat Alliansen.
  Och statsminister Reinfeldt erkände sig besegrad och avgick. Talmannen gav
  Stefan Löfven uppdraget att bilda regering. För att blidka Alliansen fick inte VP
  vara med. Detta skulle inte ens hjälpa sura dåliga förlorare i Alliansen. Trots en
  besvärlig parlamentarisk situation, valde alliansen tillsammans med rasistiska
  SD att fälla den nya regeringens budget, vilket ledde till regeringskris i Sverige.
  Bäste Herr Riedl så kommer det att stå skrivet i dina barnbarns historieböcker,
  vad kommer dom att säga när dom får höra att morfar tryckte på knappen.

 3. JonasE

  Nu är det långt ifrån säkert att nu skulle ”kastat” ut någon alls…………det verkade snarare som om att Alliansen skulle blir minst ett parti mindre.
  Äntligen så en mer human politik gälla, fördelningspolitiken återinföras och välfärden återskapas………

 4. Bergis

  Det känns säkert bra för er en stund men fakta är att det är nu som väljarflykten till Sverigedemokraterna börjar eftersom dom blir det enda oppositionspartiet. Små partier som Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet kommer att hamna under riksdagsspärren i valet 2018 och vi kommer att få se ett SD med ca 35 procent av rösterna. Striden om regeringsmakten kommer att stå mellan Moderaterna, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

 5. Bergis

  ”Det finns en också inbyggd motsättning i att oppositionen säger att man trots överenskommelsen med regeringen ska fortsätta att vara en stark och enig opposition:

  – Hur kan oppositionen kunna vara det om den inte lägger gemensamma budgetförslag? Och om oppositionen lägger ett gemensamt förslag, ska man då avstå från att rösta på det eftersom det är det enda sättet att garantera att uppgörelsen fungerar och att minoritetsregeringen Löfven får igenom sin politik? frågar sig Tommy Möller.

  – I samma ögonblick som man lägger ett gemensamt förslag riskerar man att hamna i exakt samma situation som nu. Man kan ju inte förbjuda Sverigedemokraterna att rösta på det.”

  Källa http://www.dn.se/val/nyval-2015/manga-oklarheter-i-overenskommelsen/

 6. J.M

  Tyvärr blir det nog tufft 2018 för M, ni har å de grövsta svikit era väljare….. En röst på M var en röst på S,MP,V….. Att mista ett förtroende går fort, att återbygga går sakta…….

 7. Bergis

  Väljarflykten till Sverigedemokraterna har redan börjat. Här är ett axplock från 1000tals kommentarer på moderaternas Facebooksida.

  En röst på M är mao en röst på MP , far åt helvete med er , aldrig mer en röst på ett alliansparti !

  Varför radera och censurera era egna väljares åsikter? Är inte det att svika dom 2 gånger? Demokratiskt självmord på Svea idag. Inte det bästa draget. Trodde vi hade åsiktsfrihet, demokratiska val, yttrandefrihet men det var fel.

  Jag röstade på alliansen. De gav mig TYDLIGA löften de inte höll. De svek mig! Min röst blir nästa gång en röst i protest.

  Dra åt helvete! Glöm min röst nästa gång! Och adjö till Sverige…

  Jag är så besviken har jobbat för partiet i över 18 år suttit både i KSAU och i min region. Den politik Ni för nu är fullständigt Sverigefientlig. Ja jag har bytt parti mot min vilja men med min övertygelse.

  Decemberöverenskommelsen förkortas ju faktiskt (DÖ). Ganska talande. Precis som många många moderata väljares vilja att åter rösta på M…

  Åsså fanns det bara ett oppositionsparti, hmm…

  Är helt förstummad, vad händer i svensk politik, ska alliansen stå och reagera mot rödgrönas politik men sen ändå inte försöka stoppa den? Det här är ju helt sjukt, vad tänker de med? efter valet var jag stolt, alliansen stod upp stenhårt för sina väljare och så kommer det här!

 8. Thomas Liljedahl

  Det här känns verkligen som att demokratin förlorat. Ingen vågar styra landet på riktigt. Det hade troligen gått bra för alliansen att regera med Sds stöd. Var är ryggraden? Vill dock inte rösta på SD. Enda hoppet verkar vara ett nytt borgerligt parti som står utanför överenskommelsen. Annars blir det sofflocket framöver.

 9. Miia

  ”Imorgon börjar vi arbetet med att vinna tillbaka regeringsmakten 2018!”

  Glom det! M kommer efter detta gigantiska svek mot sina samt Alliansens valjare att genomga en mycket lang okenvandring.

  /Fd. M

 10. Röstberättigad

  ”att vi inte får kasta ut”… Jag förstår mig inte på vissa politiker. Visst var det Aliansen som ”kastades ut” i valet i september 2014. Att ni skulle lyckas bättre vid ett nyval i mars är inte troligt. Majoriteten har ju valt andra än er. Förstår inte varför ni inte ”tar in det”? Jag hoppas innerligt att ni aldrig får tillbaka regeringsmakten. En värre fördelningspolitik än den ni står för finns inte. Varför tycker ni inte att ALLA människor har lika värde?

  • E

   Majoriteten valde inte S/MP heller, därav vi har en minoritetsregering. 93% valde inte MP, de styr landet med S ändå. Min poäng? Det var ett oerhört jämnt val, att framställa det som en stor seger är att vara blind. Det finns en anledning att det politiska landskapet ser ut som det gör idag, inget parti har majoritet och ingen pakt mellan två eller fler partier kan leda till majoritet heller.

   ”Jag hoppas innerligt att ni aldrig får tillbaka regeringsmakten.”, här tycker jag likadant. Hoppas inte heller det. Hoppas ingen får regeringsmakten. Fast det skulle vara tråkigt att förlora Löfven och Co, de tillför så mycket humor. Löfven kommer gå till historien som den sämsta statsministern Sverige någonsin haft. Han är inkompetent. Han lovar saker för att sedan ändra sig, detta gör han hela tiden. Nog för att det är ett väletablerat beteende bland politiker, men Löfven spelar i en annan liga.

   ”En värre fördelningspolitik än den ni står för finns inte”, jo, det faktum att vi har en fördelningspolitik är värst. Du lägger en röst i en låda och det ger dig rätten att bestämma över mitt liv. Det är hemskt.

   Man bör inte ”kasta ut” politikerna, man bör kasta ut dem, med huvudet före. Edward är såklart inte seriös när han skriver ”kasta ut”, men jag är det. Ut med dig Edward och alla dina politiker kompisar, på vägen ut kan ni dra med er alla byråkrater också. Tack på förhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.