Edward Riedl (M)

Decemberöverenskommelsen – Alliansen har krävt detta sedan 2009

Röd-gröna försöker framställa decemberöverenskommelsen som en seger för förhandlingssnillet Löfven samtidigt som alliansvänner förfasas över att de röd-gröna nu kommer att få igenom sin politik. Även jag blev besviken över att vi nu inte fick kasta ut socialdemokrater och miljöpartister från Rosenbad redan till våren. Men kom ihåg bakgrunden. Redan 2009 ville dåvarande statsminister Reinfeldt ha en överenskommelse med socialdemokraterna om i princip det som finns med i Decemberöverenskommelsen. Decemberöverenskommelsen kan alltså knappast ses som en seger för Lövfen eller som en överraskning för alliansvänner.

 

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

 1. steven

  Det här är borgerligt högförräderi !

  ”I stället för att fortsätta tvinga statsministern att söka stöd i riksdagen väljer den borgerliga oppositionen helt enkelt att kapitulera. Det är inget annat än ynkligt och ett svek”..
  Läs mer på SvD Edward. Artikeln är skriven av av Christoffer Orméus, ordförande i borgerliga studentföreningen Heimdal i Uppsala.
  Ju mer man sätter sig in i den fatala överenskommelsen med Vänsterpartierna nu med Vänstern fd kommunister som vågmästare- en skandal – Ta samarbete på allvar – Den samlade Vänstern har ingen majoritet i vare sig valmanskår eller riksdag. Ta och tänk till nu innan SD blir större än M, vilket inte är osannolikt om nuvarande ansvarslösa politik får fortsätta. I dagsläget är M inget alternativ för mig och säkert många fler.Du vet säkert vilka områden ni svikit, våga göra om och rätt nu!

 2. Jisses

  Moderaterna har krävt decemberöverenskommelsen ända sedan 2009! Moderaterna har alltid varit för allmän rösträtt! Moderaterna stod även längst fram i kampen mot Apartheid. Och det var moderaterna som uppfann julen! Det var inte tomtens förtjänst! Jag upprepar: det var inte tomtens förtjänst!

 3. [email protected]

  Vad härligt att hela kitet skitpolitik får fullt genomslag under tre års tid utan att alliansen kan åstadkomma förändring av minsta kommatecken.Stackars jobbskapare som litat på att den opposition som valet skapade skulle ge resultat.Men som tur är så påverkas inte era lönekuvert av vänsterns dominans i riksdagen.Om tid finns så titta på SVT dokumentären om Astrid Lindgren och 102procent marginal skatt så kanske det klarnar lite grann vad som väntar.Vi får hoppas att någon av allianspartiernas stämmor raticifierar decemberöverenskommelsen under 2015.Gott slut

 4. Anton

  Tur att jag inte sovit under en sten i tio år, så jag vet att edvard ljuger. Resten av Sverige vet att S varit den drivande parten i detta och att S är de som tjänar på detta nu.
  M fick krypa till korset och be om nåd =D
  Roligt som tusan tycker jag. Att se moderater krypa för en sosse.

 5. Johan

  Herregud. Alliansen har just meddelat att man lämnar walk over och lägger ner oppositionsarbetet i 8 år! Nu vet Löfven att det är fritt fram, precis som Sjöstedt vet att han kan ställa vilka krav som helst, framtida budgetar kommer ändå att antas då bara ett parti kommer att rösta emot. När jag först hörde detta blev jag arg, sedan ledsen. Nu finns bara en känsla av uppgivenhet. Ett nyval hade gett och chansen att ta tillbaka regeringen som lett oss genom de senaste åren och sett till att vi befinner oss i en unik chans jämfört med i princip hela övriga Europa. Denna chans har man nu medvetet slängt bort för att, ja, varför då egentligen? För att man är rädd att Göran Greider ska peka finger och utropa ”Dummisar!” nästa gång (SD) väljer att stödja en alliansbudget?

  2018 finns tyvärr bara ett alternativ kvar, och det är att rösta på (SD). Inte för att det lockar men för att allt annat är en röst på Sjöstedt, Romson och Löfven. Oavsett vad som står på valsedeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.