Edward Riedl (M)

Decemberöverenskommelsen

bat

 

Jag skriver i Folkbladet om hur vi moderater tillsammans med alliansen jobbat för decemberöverenskommelsen sedan 2009! Det var i slutändan S och Löfven som fick ge sig. Jag har ändå full förståelse för kritik och oro som många alliansvänner känner. Det är inte okomplicerat eller på förhand givet vad som är det bästa sättet att hantera nuvarande parlamentariska situation. Däremot så är det inget nytt i sak från alliansens sida som en del hävdar. Dessutom så hanterades budgetprocessen redan sedan tidigare på ett sätt som kritkernas nuvarande argument borde väckt en hel del ilska. Men då var förvånansvärt många av dagens kritiker ilskna på S, V, MP och SD som då bröt ut delar av budgeten och bröt mot praxis för ett drygt år sedan. Diskussionen lär fortsätta.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Gandalfdenvite

    Decemberöverenskommelsen är tveksamt ”demokratisk” och den hade inte ens behövts ifall inte C o Fp o Kd o ni Moderater brutit mot ”praxis” då ni röstade på Allianspartiets budget istället för på var sina egna budgetar! Att i opposition lägga fram en gemensam budget handlar enbart om att sabotera för regeringen och för Sverige, särskilt när nyfascistiska Sd fått rollen som ”vågmästare”! Dagens fascism är inte densamma som på 30-talet, precis som även alla andra ideologier förändrats i takt med att samhället förändrats, och idag går det inte att hota med främmande ”raser” så därför hotar nyfascisterna, Sd…, idag med främmande ”kulturer”!

  2. Är du på allvar?

    Varför skriver du inte en debattartikel i VF om hur det var ni moderater som kämpat för allmän rösträtt och mot apartheid?

  3. lf

    Ja,vad skall man säga om Edvard Riedel.
    Han har jobbat för decemberöverenskommelsen sedan 2009.
    Och det var i slutändan han som vann.
    Behöver vi någon annan politiker från Västerbotten än Edvard Riedel?

  4. JonasE

    Om dom nu bröt mot praxis eller inte – det råder skilda meningar där, så var det i alla fall tur att någon tog ansvaret för att stoppa slösandet av skattemedel från Alliansens sida- pengarna är ju slut nu, det har ni själva sagt, så det var ju tur att oppositionen räddade 3 miljarder i alla fall……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.