Edward Riedl (M)

Höjd bensinskatt slår mot Norrland

Idag har jag lämnat in en skriftlig fråga till Infrastrukturminister Anna Johansson (S) där jag frågar henne om hon tror att höjd bensinskatt ökar Norrlands konkurrenskraft och om hon tror att det underlättar för att hela Sverige ska leva. Sverige har redan världens högsta koldioxidbeskattning och att ytterligare skärpa den kommer inte att leda till bättre miljö utan bara ökade hinder för oss med långa avstånd.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Jag hoppas hon svarar dig ”Ökade Norrladns konkurrenskraft då Alliansen höjde bensin och dieselskatten?”

  Vad skulle Herr Riedl ge för svar då?

  Sen en fråga angående löften, när svarade du ett inlägg sist på din blogg??

 2. JonasE

  Och alliansens höjda skatter/avgifter på bilkörning !! – var dom lika skadliga ??.
  Allianspolitiken slog mot Norrland på alla möjliga sätt, – skatteutjämningssystemet, som drabbade glesbygdskommunerna mest, – den borttagna fastighetsskatten = den avgift som ersatte den kostar flera tusenlappar mer än skatten gjorde per år……….se om ditt eget hus innan du klagar på andra………

 3. Kjell B

  Vi ska ju ha internationella flygövningar i Sverige, då kommer koloxidhalten att stiga, och detta kommer att skyllas på biltrafiken, så då höjer man skatten ytterligare, för det har ju alltid varit så att bilismen har varit en ”mjölkko” för staten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.