Edward Riedl (M)

Försämra inte ROT-avdraget

ROT-avdraget var en av alliansens tidigare reformer. Den blev mycket lyckad eftersom den skapade fler jobb och gjorde så att den svarta marknaden i princip helt upphörde på det här området. Det gjorde att reformen blev självfinansierad. Nu vill alltså S och MP-regeringen försämra ROT-avdraget. Både Ekobrottsmyndigheten och Ekonomistyrningsverket varnar nu för att svartjobben kommer att öka. Arbetsförmedlingen varnar för högre arbetslöshet. Trots detta tänker alltså S och MP-regeringen genomföra dessa försämringar som i slutändan inte kommer att ge statskassan högre intäkter. Deras politik leder istället till mer svartjobb och högre arbetslöshet.

 

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

 1. Leif

  Bidragspartiet Moderaterna. Hjälp dom som redan kan hjälpa sig själva medan dom som inget har inte får något än piskrapp. Vedervärdigt!

 2. JonasE

  Alliansens reform…..hmm – resultatet är att man bytt svartjobb mot rena bedrägerier med avdragen, så att det skulle vara självfinansierad är tveksamt, då avdrags kostnaden för statkassan hela tiden ökar…..

 3. "Dosan"

  Struntprat som vanligt. ROT gav inga fler arbetstillfällen och tog inte bort den svarta marknaden. Däremot gav den lyxiga rabatter för rika på skattebetalarnas bekostnad.

 4. lf

  Jag är ytterst förvånad att en storbloggare som Edvard Riedel i princip har slutat blogga.Den 12 maj var det slut.
  En riksdagsman har all anledning att föra fram sitt budskap.
  Om det är andra omständigheter som har kommit i vägen ,då har jag full respekt för det.

 5. Lf

  Det är märkligt att storbloggare som Edvard Riedel och Anders Sellström bara har försvunnit.
  Kan ni förklara.

  • Staffan

   Rot och Rut samt övriga skattesubventioner (kan även kallas bidrag) är den största socialisering i modern tid. En motsatt Robin Hood effekt av alliansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.